MENIU

Ministrul Muncii: „Ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajații și angajatorii afectați de eventuale restricții COVID-19”

Marius Budăi - Ministrul Muncii

Guvernul pregătește măsuri pentru domeniul muncii în valul 5 al pandemiei. Marius Budăi - ministrul Muncii a anunțat că se vor prelungi măsurile de sprijin pentru angajații și angajatorii afectați de eventuale restricții COVID-19.

„Cetățenii trebuie să știe că ne dorim să prelungim măsurile de sprijin pentru angajați și angajatori până la 31 martie 2022. Dacă va fi nevoie vom discuta și de o prelungire. Vorbim de șomajul tehnic de 75% din salariu mediu brut pentru angajații a căror activitate este suspendată, oprită pe perioada stării de alertă. Apoi e vorba de indemnizația de 41,5% din câștigul salarial mediu brut pentru cei cărora li s-a restricționat activitatea.

Ne dorim să nu ne prindă valul cinci nepregătiți din punct de vedere al actelor normative dacă vor fi impuse restricții. Trebuie să avem o protecție din partea statului pentru cei care vor suferi din cauza restricțiilor dacă acestea vor fi”, a declarat ministrul Muncii, marți, la un post TV.

Mai multe articole despre:
guvern masuri marius budai covid angajatori