MENIU

Ministrul Mediului, Attila Korodi: "Suntem pro-autonomie. E în programul UDMR din 1992"

<p>Attila Korodi: Suntem pro-autonomie. E &icirc;n programul UDMR din 1992</p>

Autonomia teritorială a ţinutului secuiesc înseamnă o "dezvoltare normală pentru comunitatea maghiară din România", de aceea UDMR susţine acest demers. O spune ministrul Mediului, Attila Korodi.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, se declară pro-autonomie şi spune că autonomia teritorială a ţinutului secuiesc e în programul politic al UDMR încă din 1992. 

"Vă spun sincer, suntem pro pentru ca din 1992 e in programul politic al UDMR. Nu e ceva... un lucru absurd. Este foarte palpabil si pentru noi asta inseamna o dezvoltare normala pentru comunitatea maghiara. Sa putem sa avem aceste instrumente pentru ca noi vrem sa contribuim la dezvoltarea Romaniei cu tot ce putem mai bun", a declarat Attila Korodi la Realitatea TV.

"Noi credem in subsidiaritate, suntem crestini democrati - sa dai instrumente celor care prin acele instrumente decizionale pot sa ia decizii mai bune. Şi asta credem noi, credem ca sunt anumite zone in care deciziile locale sunt mai bune decat o decizie centralizata", a adăugat ministrul Mediului.

Aproximativ 4.000 de persoane au participat, luni după-amiază, la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Între participanţi s-au numărat preşedintele partidului de extremă dreapta din Ungaria, Jobbik, Vona Gabor, al PPMT, Toro Tibor, al Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, precum şi primarii din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, şi din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Covasna, Mureş şi Harghita.

De asemenea, la manifestaţie au mai participat reprezentanţi ai organizaţiilor "64 de Comitate" (HVIM), Garda Maghiară (o organizaţie interzisă în Ungaria), dar şi reprezentanţi ai Cataluniei, Poloniei şi Turciei.

Mai multe articole despre:
UDMR autonomie Ministrul Mediului Attila Korodi