MENIU

Ministrul Justiţiei, filmat în timp ce încălca regulile de circulaţie rutieră. VIDEO

Tudorel Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost filmat la volan, în timp ce traversa neregulamentar Piaţa Victoriei.

În mai multe înregistrări postate pe Facebook se vede cum ministrul, care iese cu maşina din Palatul Victoriei, taie mai multe benzi de circulaţie. S-a oprit, culmea, în dreptul unor protestatari de la Guvern, care i-au făcut morala. Ministrul îşi recunoaşte greşeala şi aşteaptă să fie pedepsit.

Contactat de Ştirile TVR, ministrul Justiţiei a spus că era pentru prima dată când ieşea din curtea Guvernului la volanul maşinii, nu avea ante-mergător şi a realizat prea târziu că încalcă normele de circulaţie.

"N-am văzut imaginile. Adevărat este faptul că ieri sau alaltăieri, exact nu ştiu când, am ieşit cu maşina din curtea Guvernului. Nu am văzut niciun semn, nimic, şi am ieşit frontal în faţă. Când am văzut linia eram deja peste ea. De dat înapoi era mai rău decât de a merge înainte. N-a fost o atitudine de sfidare a liniei de încălcare a regulii. Îmi asum chestiunea, am să primesc o amendă şi cam asta am de declarat", a spus ministrul Justiţiei.

Cei care încă protestează În Piaţa Victoriei susţin că este un obicei al majorităţii oficialilor din Guvern să părăsească în acest mod Palatul Victoria.

Gestul ministrului justiţiei a încălcat marcajul longitudinal continuu, contravenţie sancţionată cu şase - opt puncte de amendă. Poliţia Rutieră susţine, însă, că numai agentul de poliţie constată şi aplică sancţiuni legate de încălcarea regulilor de circulaţie. De asemenea, constatarea contravenţiilor se face numai cu mijloace tehnice certificare sau omologate.