MENIU

Ministrul Justiţiei îi evaluează pe şefii DNA şi PG. Augustin Lazăr: Nu demisionez

Ministrul Justiţiei evaluează activitatea procurorilor şefi ai DNA şi ai Parchetului General pentru că poate! Aşa explică Tudorel Toader decizia de a-i pune pe Codruţa Kovesi şi Augustin Lazăr sub lupă. Cel din urmă spune ferm: nu am motiv să demisionez! Iar în acest timp, de la Strasbourg Kovesi ar vrea să limiteze imunitatea miniştrilor la durata mandatului. Ne explică acest subiect Ionela Arcanu. 

"Evident că știți răspunsul la întrebare, dar o să vă dau un răspuns generic. Potrivit Constituției, Ministerul Public își desfășoară activitatea sub autoritatea Ministerului Justiției", a spus Toader, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întrebat de jurnaliști care este motivul declanșării evaluării asupra activității șefilor DNA și PÎCCJ.

Tudorel Toader a spus că se va respecta termenul de 14 zile anunțat pentru prezentarea concluziilor evaluării. "La final voi face cunoscute concluziile evaluării. Finalul se apropie, mai sunt câteva zile, eu plec mâine la Bruxelles și în termenul stabilit de 14 zile vă voi comunica și concluziile și argumentele care m-au dus la acele concluzii", a precizat ministrul.