MENIU

Guvernul Ponta 4: Cine sunt miniștrii cu diplome de doctorat

<p>Guvernul Ponta 4: Cine sunt miniștrii cu diplome de doctorat</p>

Premierul Victor Ponta conduce o echipă ministerială în care jumătate din membri dețin un titlu de doctor, potrivit Ziare.com. Mai exact, pe lista miniștrilor cu diplome de doctorat se numără: Gabriel Oprea, Sorin Câmpeanu, Bogdan Aurescu, Ioan Rus, Rovana Plumb, Mihai Tudose, Eugen Teodorovici, Ionuț Vulpescu, Angel Tîlvăr, Gabriela Szabo și Darius Vâlcov.

În schimb, cei care nu dețin titlul de 'doctori' sunt Liviu Dragnea, Grațiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Daniel Constantin,  Sorin Grindeanu, Robert Cazanciuc, Mircea Dusa, Nicolae Banicioiu, Liviu Marian Pop și Eugen Nicolicea.

Lista miniștrilor cu doctorate

Singurul vicepremier din Cabinetul Victor Ponta 4 - Gabriel Oprea, este doctor în Drept. Nu doar că deține un titlu de doctor, dar Gabriel Oprea este și conducător de doctorat, la Academia Națională de Informații (2008 - prezent).

Noul ministrul al Educației, Sorin Câmpeanu, a obținut o diplomă de doctor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, din București - Facultatea de Îmbunătățiri Funciare și Ingineria Mediului. Mai mult, potrivit propriului său CV, Câmpeanu este, în prezent, conducator de doctorat la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

La rândul său, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, este, din anul 2012, conferențiar universitar doctor, în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept - Universitatea din București.

Social-democratul Ioan Rus, ministrul Transporturilor, se află și el pe lista miniștrilor cu docotorate. Rus a absolvit, în anul 1982, Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj, după care a urmat cariera universitară și a obținut titlul de doctor inginer, cu specializarea Tehnologia Construcțiilor de Mașini.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, și-a trecut în CV o lungă listă de diplome, între care se regăsește și cea de doctor în managementul sistemelor industriale (2004).

Deputatul PSD Mihai Tudose, noul ministru al Economiei, în locul lui Constantin Niță, a obținut titlul de doctor la Academia Națională de Informații.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a absolvit ASE, are un master în Relații Internaționale la SNSPA și doctoratul în Managementul Fondurilor Europene, din 2004.

 

 Mai multe pe Ziare.com.