MENIU

Mihalache: Ponta a inițiat tema majorării salariilor demnitarilor. Nu aș vrea să furnizez mailurile

<p>Dan Mihalache</p>

Şeful cancelariei prezidenţiale intervine din nou în scandalul preşedinte-premier, pe tema creşterii salariilor demnitarilor. Într-o intervenţie la Antena 3, Dan Mihalache a explicat că Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut discuţii pe această temă încă de la începutul anului, iar premierul însuşi a trimis pe mail, la Cotroceni, grila de salarizare.

Şeful cancelariei prezidenţiale este de părere că, după operaţia la genunchi, Victor Ponta condundă termenii. "Tema majorării indemnizatiei e veche, Ponta a subscris si a initiat o. E o discutie care dateaza de la inceputul anului, nu as vrea sa fiu pus in situatia penibila sa furnizez mailurile pe care mi le-a dat personal. A discutat cu pres română, a discutat si cu mine. Era discuția de a incepe cu majorarea salarilor demnitarilor", a explicat Dan Mihalache la Antena 3.

O idee la care Klaus Iohannis a subscris. N-a fost însă de acord cu punerea ei în aplicare printr-o ordonanţă de urgenţă.

"Domnul Oprea l-a informat pe președinte că v-a trece acesta ordonanță în sedința de guvern. A avut o conduită corectă. Incorectă mi se pare conduita de acum a lui Victor Ponta care neagă că această idee a pornit de la el. Nu-mi plac ipocrizia şi minciuna", a mai spus Mihalache.

Imediat după adoptarea ordonanţei, premierul acuză jocuri de doi bani.

După declaraţiile premierului, Gabriel Oprea a precizat că mărirea salariilor demnitarilor a fost ideea guvernului, iar presedintele si premierul s-au pus de acord, in principiu. Potrivit ordonanţei adoptate de guvern miercuri, de la 1 august, preşedintele ţării, premierul şi şefii camerelor ar urma să primească salariu 15 mii de lei, vicepremierul 14 mii, iar ministrii câte 13 mii de lei.