MENIU

Mihalache, acuze dure la adresa lui Ponta pe tema ordonanței de majorare a salariilor demnitarilor

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, l-a acuzat, în cadrul unei emisiuni televizate, pe premierul Victor Ponta de crearea unei diversiuni în ceea ce privește ordonanța prin care este aprobată majorarea salariilor demnitarilor. În acest context, Mihalache a punctat faptul că la Cotroceni au fost detaşaţi angajaţi, din ministere, cu salarii mai mari decât cel al şefului statului, Klaus Iohannis. 

Şeful Cancelariei prezidenţiale a declarat că a existat o înţelegere între Guvern şi Administraţia Prezidenţială pentru adoptarea Ordonanţei prin care sunt majorate salariile demnitarilor.

"A existat această înțelegere, ea are motivațiile ei. Am oameni pe care i-am detașat din Ministerul de Externe sau Ministerul Justiției, care lucrează mai mult decât președintele României și, atunci, trebuie să existe un anumit echilibru, fără să fie sfidător", a declarat Dan Mihalache.

Consilierul prezidenţial a afirmat, totodată, că au fost discuţii pe tema salariilor demnitarilor cu Victor Ponta, dar şi cu ministrul Muncii, Rovana Plumb.

"După care domnul Ponta s-a întors și a început să lanseze diversiunea cum că acest lucru a fost cerut de Klaus Iohannis. A fost o convenție. Trebuie să avem un minimum de solidaritate. Asta îi reproșez eu domnului Ponta. Știi că împreună am hotărât, nu vii și încerci să spui: 'da, am hotărât', dar, de fapt, eu nu am hotărât pentru că a vrut nu știu cine", a adăugat Mihalache.

Ordonanţa prin care sunt majorate salariile demnitarilor a fost adoptată în 8 iulie, ultima zi a interimatului lui Gabriel Oprea la Guvern. Imediat după adoptare, premierul Victor Ponta a anunţat că aceasta va fi anulată şi că a fost adoptată la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis. Actul normativ este, încă, în vigoare, iar Ministrul Muncii, Rovana Plumb, dar şi Liviu Dragnea au anunţat recent că documentul rămâne valabil.