MENIU

Mihai Tudose, după prezentarea miniştrilor: Va fi un Guvern cu un control politic foarte strict

Mihai Tudose, premierul desemnat, a susţinut, miercuri, declaraţii după ce preşedintele partidului, Liviu Dragnea, a prezentat lista miniştrilor din noul Guvern. Acesta a subliniat că prioritatea mandatului său va fi programul de guvernare, "cu un control politic foarte strict". 

"Am fost desemnat să mă duc să muncesc pentru ţară, prioritatea va fi programul de guvernare, cu un control politic foarte strict, săptămânal. Vom promulga câteva măsuri noi, pentru a recupera ce s-a pierdut, iar de acum toţi membrii Guvernului vor raporta ceea ce fac prin fapte şi nu doar prin declaraţii", a precizat Tudose. 

Întrebat în ce măsură a participat la numirea noilor miniştri din cabinetul său, Mihai Tudose nu a fost lăsat să răspundă, cuvântul fiind luat de Liviu Dragnea, care a susţinut că şi la formarea Guvernului Grindeanu, fostul prim-ministru a venit cu cinci propuneri, toate fiind acceptate de partid.

Mihai Tudose a explicat, iarăşi, că nu are nicio legătură cu Serviciul Român de Informaţii, cât despre lucrarea de doctorat a precizat că "nu este plagiată". 

"În primul rând, nu am avut nicio legătură de colaborare cu SRI şi nici nu am. Dovada stă şi în declaraţia de avere, unde nu apar sume încasate de acolo. Lucrarea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula nişte cunoştinţe, nu a fost făcută pentru a căpăta funcţii, posturi sau remuneraţii. Când a început acel iureş cu plagiatele, am zis să renunţ la titlul de doctor, pentru a nu intra în joc. În opinia mea nu am plagiat.", a susţinut Tudose.