MENIU

Mihai Tudose, avertisment către consuli: Le oferim un bilet către casă, când nu-și fac datoria!

Mihai Tudose nu este dur doar cu miniștrii. A luat și consulii în vizor. Prim-ministrul a transmis, luni seară, un avertisment către consulii români aflaţi în misiuni diplomatice, spunându-le că în cazul în care nu-şi fac treaba le oferă „un bilet rapid către casă”, el declarându-se nemulţumit de felul în care a fost gestionată situaţia turiştilor români rămaşi blocaţi pe aeroportul din Lisabona, scrie Mediafax.

„Din păcate azi-dimineaţă la ora 8:30, când am început eu demersurile, nu prea ştia nimeni pe la Ministerul de Externe despre ce e vorba. Am vorbit dimineaţă cu domnul ministru Meleşcanu, avea frânturi de informaţii şi domnia sa a încercat să afle. După ce ne-am agitat noi, după aia au început să curgă informaţiile”, a declarat premierul în cadrul unei intervenţii telefonice la Antena 3.

Mihai Tudose s-a arătat deranjat şi de faptul că Alina Oana Dociu, consulul României la Lisabona, i-a spus că nu este nicio problemă şi cetăţenii români rămaşi blocaţi 48 de ore în aeroport sunt bine.

„Dacă cineva mie îmi spune - doamna consul mi-a zis că oamenii sunt bine după 48 de ore - atunci am decis că doamna va fi bine să vină acasă (...) Ambasada reprezintă interesele statului român în relaţia cu statul, Consulatul reprezintă interesele cetăţenilor români în relaţia cu statul. Era treabă de Consulat (...) Cetăţenii se pare că au sunat la Consulat, doamna a fost o dată pe acolo, le-a spus că totul e bine, înţeleg că a avut loc şi un dialog din acesta mai puţin academic gen <>. Nu pot accepta aşa ceva”, a explicat şeful Executivului.