MENIU

Ministrul Apărării, informaţii de ultimă oră despre MiG-ul prăbuşit la Feteşti

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a afirmat la Realitatea TV că este o procedură aflată în derulare şi că nu poate da mai multe informaţii despre starea pilotului până când nu se primesc detalii de la locul accidentului.

"Sunt proceduri specifice pe care le desfăşurăm în aceste situaţii", a spus acesta.

Întrebat care este starea pilotului, Mihai Fifor a spus că se realizează o evaluare. "Nu vrem să spunem lucruri înainte de a şti cu exactitate ce s-a întâmplat. Nu vă putem da informaţii până nu avem detalii de la faţa locului. Sunt multe lucruri pe care le putem specula, dar care vor putea fi stabilite doar în urma unei ancheze", a completat ministrul Apărării.

Un avion MIG s-a prăbușit sâmbătă la Baza Aeriană Borcea. Potrivit primelor informații, la bord se afla un singur pilot, dar starea lui este necunoscută. 

Un avion MiG-21 Lancer s-a prăbușit la Baza Aeriană Borcea

Potrivit unui comicat emis de MAPN, reprezentații Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.

“O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Fetești s-a prăbușit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locația bazei aeriene.  Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare.

Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană. Vom reveni cu informații, de îndată ce acestea vor fi disponibile", se arată în comunicat.

Martorii au auzit o explozie și apoi au văzut avionul prăbușindu-se. La contact cu solul, avionul a explodat.

Aproximativ 4.000 de oameni care asistau la show-ul aviatic au fost evacuați.

La fața locului sunt prezente echipajele pompierilor și cadre medicale, iar de la Constanța adecolat elicopterul SMURD.