MENIU

Mesajul lui Iohannis înainte de întâlnirea cu Dragnea și Dăncilă

Mesajul lui Iohannis înainte de întâlnirea cu Dragnea și Dăncilă. ,,România beneficiază de un potențial uriaș în agricultură, care este însă insuficient valorificat și departe de a primi sprijinul de care are nevoie(...)Este păgubos pentru România să rămânem în această logică risipitoare, orientată exclusiv pe termen scurt'' , a afirmat, într-un mesaj transmis la un eveniment al Federaţiei Pro Agro, președintele Iohannis.

 Mesajul lui Iohannis înainte de întâlnirea cu Dragnea și Dăncilă.

,,În anul 2017, pe fondul politicilor axate aproape exclusiv pe stimularea intensă a consumului, România a înregistrat un deficit comercial total de 13 miliarde de euro, din care 2 miliarde de euro este deficitul comercial rezultat din produsele agroalimentare. 

 Pentru a avea performanțe sustenabile în agricultura și economia noastră, politicile economice trebuie axate, în principal, pe stimularea producției și a antreprenoriatului, care să renască activitatea economică și în mediul rural. Această orientare este esențială pentru revigorarea satului românesc și pentru prosperitatea comunităților rurale. Este deosebit de importantă încurajarea inițiativei antreprenoriale în agricultură, în special din partea tinerilor.

Am apreciat, în acest sens, implicarea ProAgro în promovarea rolului catalizator pe care tinerii îl pot avea în agricultură. A venit momentul să gândim programe care să încurajeze reîntoarcerea familiilor de români din străinătate și care să stimuleze investițiile acestora în mediul rural'' se afirmă în mesajul președintelui.

,,În actualul exercițiu financiar european, România beneficiază de peste 20 de miliarde de euro, fonduri europene care pot contribui la competitivitatea agriculturii românești și la dezvoltarea mai echilibrată a zonelor rurale. Pentru aceasta, însă, prioritățile guvernamentale și eforturile fermierilor trebuie să fie convergente.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a prezentat proiectul de buget multianual al Uniunii Europene post-2020. România va susține menținerea unor alocări semnificative pentru Politica Agricolă Comună, care trebuie să rămână una puternică, echilibrată și orientată către viitor, capabilă să ofere bunăstare tuturor cetățenilor europeni'', conchide sursa citată. 

Mai multe articole despre:
mesaj Dragnea iohannis Dancila