MENIU

Mesajul Departamentului de Stat al SUA pentru România, de Ziua Naţională

Mesajul Departamentului de Stat al SUA pentru România, de Ziua Naţională

Departamentul de Stat al SUA a transmis României un mesaj cu prilejul Zilei Naționale, semnat șeful diplomației de la Washington, Rex Tillerson, în care este exprimată recunoștința "pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani și pentru cooperarea în promovarea țelurilor noastre comune de prosperitate, securitate și democrație".

"În numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la crearea României moderne", a declarat Rex Tillerson, în mesaj.

"Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani și pentru cooperarea României în promovarea țelurilor noastre comune de prosperitate, securitate și democrație. Salutăm extinderea relațiilor comerciale bilaterale, care au favorizat creșterea economică reciprocă și legături de afaceri semnificativ sporite", se mai afirmă în documentul citat de agerpres.ro.

"De asemenea, Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat, angajat în menținerea securității regionale și globale. Angajamentul României de a-și îndeplini obligațiile în cadrul NATO și participarea sa continuă la efortul internațional de a aduce pace și stabilitate în Afganistan și Irak sunt deosebit de notabile", a adăugat Rex Tillerson.

"Statele Unite se alătură tuturor românilor în sărbătorirea acestei zile istorice și în reafirmarea libertăților democratice care au inspirat întemeierea celor două națiuni ale noastre", a adăugat secretarul de stat american, în încheierea mesajului său.

Mai multe articole despre:
Departamentul de Stat al SUA Rex Tillerson