MENIU

Mesaj de ultimă oră din SUA al lui Klaus Iohannis pentru politicieni: Maturizați-vă!

Președintele României, Klaus Iohannis, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj pentru clasa politică din țara noastră, căreia îi cere să se maturizeze. Mesajul a venit după ce șeful statului s-a întâlnit cu românii de la New York.

Iohannis a scris pe rețeaua de socializare că votul din corespondență trebuie să fie adoptat până la alegerile din 2016, fiind o dovadă de maturizare a clasei politice.

“Nu am renunţat şi nu voi renunţa la convingerea că, în 2016, românilor din străinătate trebuie sa li se asigure conditiile pentru a vota, pentru prima dată, prin corespondenţă. Aceasta va fi o dovadă de maturizare a clasei politice”, a spus președintele.

Mesajul acestuia a venit după ce s-a întâlnit la New York,  însoțit de Carmen Iohannis, cu românii din străinătate.

“M-am întâlnit cu o parte dintre românii care trăiesc în Statele Unite. I-am chemat să ne fie alături în întărirea mecanismelor democratice şi în transformarea educaţiei într-o sursă veritabilă de dezvoltare a societăţii”,  a scris șeful statului.

“Indiferent de distanţe, apartenenţa la o naţiune nu se pierde niciodată. Românii din SUA sunt purtătorii de cuvânt ai culturii şi tradiţiilor româneşti”, a continuat Iohannis.