MENIU

Meleșcanu: BEC nu ne-a oferit clarificările necesare privind suplimentarea secțiilor de votare

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat, vineri, că Biroul Electoral Central nu a oferit MAE clarificarile necesare privind suplimentarea numarului de secții de votare în străinătate, informează Ziare.com.  

” Am făcut tot ce este posibil și tot ceea ce ține de noi. Vă asigur că de-a lungul întregului proces, MAE a colaborat și colaborează strâns cu BES și a urmat și urmează întocmai deciziile acestuia și ale BEC (...) Subliniez ce am spus foarte clar: Nu MAE organizează alegerile. BEC, împreună cu BES sunt responsabili pentru organizarea alegerilor, în calitate de unică autoritate cu atribuții. MAE are exclusiv atribuții logistice, administrative.
BES este autoritatea care asigură inclusiv, în ziua de 16 noiembrie, organizarea acestui scrutin în străinătate, respectarea unitară și aplicarea atribuțiilor de către toate instituțiile”, a afirmat Teodor Meleșcanu.

În ceea ce privește demersurile concrete realizate de MAE, pentru ameliorarea procesului de vot, Teodor Meleșcanu a precizat că ”la toate secțiile de votare din străinătate, unde a fost posibil, s-a suplimentat până la numărul maxim posibil, șapte, secțiile de votare și ștampilele” și că ”MAE a pus la dispoziție personal suplimentar până la maximul permis, 7 persoane”.
Pe de altă parte, ministrul de Externe a afirmat ca va pleca la Munchen, sâmbătă, urmând să ajungă și la Paris, unde să voteze pe parcursul zilei de duminică. Totodată, a reluat îndemnul adresat românilor din străinătate de a vota, încă de la primele ore ale dimineții, pentru a evita aglomerația.

În plus, Teodor Meleșcanu a atenționat asupra necesității ca toți membrii desemnați, în birourile secțiilor de vot, să fie prezenți.

 

Mai multe pe Ziare.com.