MENIU

Mazăre: Ce m-ar fi împiedicat dacă doream să am o afacere în port? Nu sunt ai noștri la guvern?

Mazăre: Ce m-ar fi împiedicat dacă doream să am o afacere în port? Nu sunt ai noștri la guvern?

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a spus, luni, întrebat dacă are vreun interes în Portul Constanţa, că dacă ar fi vrut să aibă vreo afacere în port nu l-ar fi putut împiedica nimeni, adăugând: "Nu sunt prieten cu Șova, nu sunt ai noștri la guvern?", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat de jurnaliști dacă nu poate fi suspectat că ar avea un interes personal în Portul Constanța, Mazăre a spus că dacă ar fi dorit să facă o afacere nu l-ar fi putut împiedica nimeni, mai ales că PSD este la guvernare.

"Puteți să mă suspectați de orice, inclusiv că merg pe tocuri. Dacă doream să am o afacere în port, ce m-ar fi împiedicat să o fac, mai ales acum? Nu sunt prieten cu Șova, nu sunt ai noștri la guvern ? Că așa se fac afacerile în port, când sunt ai noștri la guvern”, a afirmat Mazăre, care a susţinut că nu a avut, nu are și nu va avea afaceri personale în Portul Constanța.

El a făcut aceste declaraţii la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu o delegație a Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, care se opune ca statul să piardă pachetul majoritar de acțiuni la Portul Constanța, prin transferul altor 13% din acţiuni către Consiliul Local.

Întâlnirea dintre Radu Mazăre și sindicaliștii din Portul Constanța nu a ajuns la rezultat, iar cele două părți s-au acuzat reciproc, primarul spunându-le sindicaliștilor că îi apără pe oamenii de afaceri din port, iar sindicatele acuzându-l că i-a forţat pe cei care au semnat pentru transferul de acţiuni.

Aproximativ 300 de angajaţi din Portul Constanţa au protestat timp de două ore, luni dimineaţă, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime, nemulţumiţi că alte 13 procente din acțiunile APM ar urma să treacă la Consiliul Local Constanța. Sindicaliştii au anunţat că vor continua protestele marţi, miercuri şi săptămâna viitoare.

Mai multe articole despre:
port afaceri Constanţa primar Radu Mazăre