MENIU

Martin Schulz, veste de ultima oră despre aderarea României la spațiul Schengen

Procesul de aderare la spațiul Schengen, pachetul legislativ al UE privind protecția datelor cu caracter personal și problematica Mecanismului de Cooperare și Verificare, au fost printre temele discutate de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și delegația care l-a însoțit la Bruxelles, cu oficiali europeni.

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a efectuat, joi, o vizită de lucru la Bruxelles, însoțit de o delegație oficială din care au făcut parte Titus Corlățean, președinte al Comisiei speciale comune a Parlamentului României pentru aderarea la Schengen, Ion Popa, liderul Grupului Parlamentar al PNL, Csaba Pataki, secretarul Grupului parlamentar al UDMR și Petru Ehegartner, membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, în prima parte a zilei, delegația s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Justiție, protecția consumatorilor și egalitatea de gen, Věra Jourová. ''Au fost abordate chestiuni legate de procesul de înființare a Parchetului European, adoptarea pachetului legislativ al UE privind protecția datelor cu caracter personal și problematica Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV). În cadrul întâlnirii, președintele Senatului a apreciat că în ultimii ani România a înregistrat progrese semnificative în domeniul reformei sistemului judiciar și combaterii corupției. De asemenea, România a susținut consecvent atât înființarea Parchetului European, cât și combaterea terorismului, cea din urmă trebuind realizată cu asigurarea echilibrului corect între siguranță și drepturile și libertățile fundamentale'', afirmă sursa citată.

 Mai multe pe Agerpres