MENIU

Marko: La prima şedinţă a Senatului, în 1990, veniseră minerii, apoi liberalii s-au blocat în lift

Marko: La prima şedinţă a Senatului, în 1990, veniseră minerii, apoi liberalii s-au blocat în lift

Liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, a povestit, marţi, în cadrul şedinţei solemne de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului, că la prima şedinţă a instituţiei, în 1990, senatorii au plecat acasă pentru că veniseră minerii, iar la a doua încercare, liberalii s-au blocat în lift.

"Fac parte din puţinii din sală care au participat la prima întrunire a Senatului, în 1990, şi după aceea, timp de 24 de ani, am putut urmări, fără întrerupere, activitatea acestei Camere. Aş putea evoca momente anecdotice, dar care demonstrează foarte bine de unde am plecat", a spus Marko Bela în debutul discursului său. El a ţinut să spună că prima întrunire a Senatului a fost, de fapt, a doua încercare.

"Au venit minerii în Bucureşti, iar noi am plecat în mare grabă acasă, să ne întoarcem peste câteva zile", a adăugat Marko Bela, în aplauzele sălii.

Senatorul UDMR a mai povestit că şi a doua oară, deschiderea festivă a şedinţei Senatului a întârziat aproape jumătate de oră, din cauza absenţei celui de-al doilea grup ca mărime al opoziţiei, liberalii de atunci, care s-au blocat cu toţii în lift.

"A trebuit să aşteptăm până ce au fost scoşi de acolo", a adăugat Marko Bela.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a dat replica senatorului UDMR, precizând că doreşte să explice de ce s-a oprit liftul atunci, în 1990: "E adevărat că erau puţini, dar ca să parafrazez un înaintaş liberal, erau grei".