MENIU

Mario De Mezzo a fost numit în funcția de prefect al județului Olt. Când va depune jurământul

Mario de Mezzo va fi noul prefect de Olt. Foto/Arhivă

Liberalul Mario de Mezzo a fost numit joi prefect al judetului Olt. In 2020, el a candidat la primăria Slatina. Ceremonia de depunere a jurământului de către noul prefect al județului Olt, Mario Lucian De Mezzo, se desfăşoară vineri, de la ora 9.00.

Mario De Mezzo îl înlocuieşte în funcţie pe Florin Homorean, demis joi de Guvern.

Mario De Mezzo a devenit un apropiat al deputatului Gigel Ştirbu, în timp ce Florin Homorean a fost susţinut pentru ocuparea funcţiei de preşedintele PNL Olt, senatorul Liviu Voiculescu.

Florin Homorean ocupa funcţia de secretar general al PNL Olt. El a fost numit în funcţie în 2020, venind de la Garda de Mediu Olt. Homorean nu mai poate reveni la Comisariatul Judeţean al GNM deoarece şi-a dat demisia pentru a ocupa funcţia politică.

Mario De Mezzo a fost pentru scurtă vreme candidat al PNL la Primăria Slatina. El fost retras din cursă şi înlocuit chiar de preşedintele filialei judeţene Liviu Voiculescu. Acesta din urmă a pierdut alegerile în favoarea social-democratului Emil Moţ.

De Mezzo era director adjunct al ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor).

„Am mai fost (membru al altui partid n.r). Am fost membru PSD între 2003 și 2004. Însă aș vrea să spun că (…) sunt lucruri pe care le faci, experiențe din care învățăm și ne maturizează. Dacă vei caută, oricât vei vrea în ultimii 14 ani, nu vei găsi altceva decât dreapta la mine”, a spus De Mezzo, în 2019.

În trecut, el a explicat de unde provine numele lui.

„Da, este nume italienesc. Străbunicul meu a venit în România la sfârșitul anilor 1800, când Regele Carol a deschis visteria țării pentru infrastructură masivă și noi aveam foarte mulți mușchi în construcție, dar nu aveam atât de mult creier în arhitectură, dacă pot să spun așa.

Am mai fost întrebat despre numele meu doar la TVR Cultural! Străbunicul s-a mutat în România și, deși este născut în Italia, a avut cinci copii italieni, dintre care doi au rămas în România. El este înmormântat în România, în Slatina. România a devenit casă lui!”, a povestit Mario de Mezzo.

Mai multe articole despre:
mario de mezzo prefect de olt