MENIU

Marinescu, despre criza din Grecia: Este o lecție pentru toată Europa, ce poate să aducă populismul

Europarlamentarul PNL, Marian Jean Marinescu, a declarat, vineri, că atitudinea Guvernului grec este nepotrivită cu ceea ce se întâmplă în acest moment, în condițiile în care "cei care vor avea cel mai mult de suferit vor fi grecii, în final". În acest sens,  Marian Jean Marinescu a punctat că ceea ce se întâmplă în Grecia reprezintă "o lecție pentru toată Europa, ce poate să aducă populismul, ce pot să aducă promisiunile ce nu pot fi îndeplinite, ce poate să aducă iresponsabilitatea în actul de guvernare".

”Majoritate europarlamentarilor l-a privit pe premierul Tsipras așa cum este, ca pe un premier care nu se gândește la Grecia, ci se gândește pur și simplu la partea electorală, la ceea ce a promis în campanie și acum nu poate să facă. Și toată lumea este de acord că ce se întâmplă în Grecia, mai ales datorită politicienilor, guvernelor de orice fel care au fost înainte, datorită băncilor care au împrumutat, datorită agențiilor de rating, datorită Comisiei Europene care nu a supravegheat foarte bine ce se întâmplă acolo, și nu în ultimul rând grecilor, pentru că în momentul în care nu plătești taxe, dar primești foarte mult, ar trebui să te întrebi de unde", a declarat Marian Jean Marinescu pentru RFI.ro.

În acest context, Marian Jean Marinescu a precizat că ”nicăieri în tratat nu scrie ce se întâmplă dacă un stat iese din zona euro".

"Este o situație care nu s-a mai întâlnit până acum. Eu sper să nu se mai întâlnească. Cel mai probabil luni, după rezultatul referendumului se va vedea încotro se merge”, a adăugat Marian Jean Marinescu.

În viziunea europarlamentarului PNL, "în acest moment Uniunea este sub atac, din interior, de populism foarte mult, și din exterior, pentru că Federația Rusă nu stă de pomană".

”Este evident că dacă ne uităm în urmă responsabilitatea este a multora dar cei care sunt astăzi în orice situație și în orice stat la putere, ei sunt cei care sunt responsabili de ceea ce fac. Deci ei trebuie să facă tot ceea ce este posibil să se ducă către bine, nu către rău. Deci este o lecție pentru toată Europa, ce poate să aducă populismul, ce pot să aducă promisiunile ce nu pot fi îndeplinite, ce poate să aducă iresponsabilitatea în actul de guvernare. Eu sper să fie o lecție pentru toată lumea, altfel Uniunea va avea de suferit. În acest moment Uniunea este sub atac, din interior, de populism foarte mult, și din exterior, pentru că Federația Rusă nu stă de pomană, și atunci trebuie să reziste, iar sigura soluție este să reziste împreună, iar astfel de situații, cum este cea din Grecia, nu fac bine deloc. Cei care vor avea de suferit cel mai mult din această situație vor fi grecii”, a conchis Marian Jean Marinescu.