MENIU

Marian Petrache, PNL Ilfov: "Sunt puţin dezamăgit. Mă aşteptam ca Tăriceanu să aibă o intervenţie"

Președintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a comentat la Realitatea TV, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", pe marginea înregistrării în care el ar discuta despre aducerea unui număr de alegători cu mașinile la secțiile de vot, cu ocazia alegerilor locale din 5 iunie.

"Eu le mulţumesc celor care au făcut înregistrarea şi au şi difuzat-o pentru că această înregistrare are trei părţi; în două zile, practic am fost sacrificat pe media. Acum sunt puţin dezamăgit, pentru că sunt oameni care mă cunosc, de exemplu domnul Tăriceanu: ştie foarte bine filiala Ilfov, a candidat la Ilfov, ştie cum funcţionează filiala şi mă aşteptam - la toată tevatura de ieri şi de azi - să aibă o intervenţie... pentru că mă cunoaşte şi pe mine şi cunoaşte şi filiala. Şi sunt dezamăgit", a declarat Marian Petrache la Realitatea TV.

Dosarul pentru coruperea alegătorilor, la Parchet. Șeful PNL Ilfov va fi chemat la audieri

Petrache, dosar penal după ce a fost înregistrat când ar fi vorbit despre mobilizarea alegătorilor

"Eu eram la Berceni - nu eram în stradă, eram în curtea Primăriei - când s-a făcut această înregistrare, aşteptam să ne întâlnim cu colegii de la Berceni, cu 3-4 zile înainte de alegeri, să mergem în diverse locuri, să stăm de vorbă cu cetăţenii. Şi până se strângeau stăteam de vorbă, era o discuţie liberă. Le vorbeam despre felul cum suntem organizaţi noi, pentru că la Berceni este ciudat - primarul de la PSD a trecut PNL, a candidat din partea PNL, iar viceprimarul de la PNL a trecut la PSD, a candidat din partea PSD, şi a câştigat fostul liberal.

Deci, le explicam noilor mei colegi cum e organizată filiala Ilfov, de exemplu la Pantelimon, le spuneam eu, sunt 6.000 de oameni în baza de date. La un moment dat, asta e prima parte a înregistrării, unul dintre colegi mă întreabă:'dar dacă cărăm cu maşina, ne opreşte poliţia?'. Şi se vede în înregistrare că le spun 'lăsaţi asta cu Poliţia, nu are treabă Poliţia cu voi. Voi să nu daţi bani, să faceţi alte lucruri să încălcaţi legea şi să se întâmple ceva'. (...) Nu vreau să comentez prea mult despre ce s-a întâmplat, pentru că aştept cercetarea, aşa e firesc. Abia după cercetare o să am un punct de vedere. Poliţia s-a autosesizat pe o înregistrare a nimănui. Am auzit că Poliţia trebuie să cerceteze dacă e la nivel naţional... Le-am spus că îmi doresc să se cerceteze. Nu vreau să comentez în niciun fel asta, pentru că aştept cercetarea. Vorbesc după. Acum nu am nicio grijă. Ştim toţi ce am făcut", a adăugat el.

Dosarul care anchetează posibila corupere a alegătorilor în Ilfov a fost preluat de Parchet. Poliţia s-a autosesizat după ce în presă a apărut o înregistrare potrivit căreia liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, ar fi dat indicaţii în ziua alegerilor locale pentru ca 6.000 de oameni să fie aduşi cu maşinile la vot.