MENIU

Marian Petrache a anunțat câți parlamentari a convins PNL să fie prezenți la votul pentru MRU

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat pentru realitatea.net, că potrivit ultimelor calcule, PNL a reușit să poate suficiente discuții și negocieri cu parlamentari din alte partide, încât la ședința de la 17.00 vor fi prezenți peste 280 de parlamentari. Concret, asta înseamnă că va exista cvorum de ședință, iar MRU va putea fi validat pentru conducerea SIE.

Întrebat care este cvorumul de ședință pe care mizează PNL, pentru ședința în care se va vota pentru numirea lui MRU la conducere SIE, Marian Petrache a afirmat: ”Eu vă spun cu aproximativ trei ore înainte de ședință, că vom avea un cvorum care depășește 278. Vor fi cel puțin 280 de parlamentari. Pentru asta, PNL a purtat foarte multe discuții cu mulți parlamentari”.

Solicitat să precizeze cine sunt liberalii care vor lipsi de la ședința de astăzi, după cum a anunțat ieri seară la Realitatea TV, Marian Petrache a declarat: ”Cei care nu pot veni, nu vin din motve clare: sunt plecați în SUA sau în alte deplasări”, a mai explicat acesta.

Reamintim că PSD a anunţat că va boicota votul pentru şefia SIE. În schimb, opoziţia afirmă are majoritate în Parlament la votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE, în condiţiile în care sunt asigurate, pe lângă voturile liberalilor, şi cele ale UNPR, UDMR şi minorităţi naţionale, dar este nevoie de prezenţă, afirma liderul PNL Teodor Atanasiu. Votul în Parlament va avea loc marţi, la ora 17:00, iar audierea în Comisia SIE era programată la ora 11.00, dar pentru că PSD a boicotat ședința, MRU nu a fost audiat.

Coaliţia dă testul MRU. Votul în plen, astăzi la 17.00. PSD a boicotat audierea în comisia SIE