MENIU

Măcel în PSD după alegeri. ”Liviu Dragnea este istorie în România!”. Cine îl atacă, cine îl apără

<p>Dragnea, mesaj după alegerile pierdute</p>

Marian Oprișan a anunțat sfârșitul lui Liviu Dragnea, cu un discurs violent împotriva șefului PSD, după scorul-șoc din alegerile europarlamentare. Cereri de demisie au venit și de la primarul de Brăila, dar voalat, și de la Gabriela Firea, în schimb, Codrin Ștefănescu susține că în partid curg mesajele pro-Dragnea. 

Marian Oprișan, baronul PSD din Vrancea, a semnalat sfârșitul lui Liviu Dragnea la șefia PSD, sugerând chiar că acesta ar putea primi o veste proastă de la Înalta Curte, luni.

”Ce spune Dragnea in PSD dupa ce PSD a ajuns la 25 la suta din voturi nu mai intereseaza pe nimeni”, a spus Oprișan.

”Dupa parerea mea trebuie sa intelegem, luxul si prostia se platesc, domnul Dragnea e istorie trebuia sa plece demult”, a adăugat baronul de Vrancea.

Oprișan a explicat că soarta lui Dragnea ar putea fi discutată în partid, dar l-a îndemnat pe acesta să plece.

Liviu Dragnea: Pentru candidatura la prezidenţiale, analiza trebuie făcută între Firea şi Tăriceanu

”Daca e barbat politic si iubeste PSD, trebuie sa plece”, a spus Oprișan.

Întrebat la sediul PSD dacă va face un pas în spate, în urma rezultatului alegerilor de duminică, Dragnea a spus: "Niciodată n-am făcut altceva decât a zis partidul şi nici n-am făcut ceva împotriva a ceea ce s-a hotărât în partid".

"Din punctul meu de vedere, coaliţia nu trebuie să fie afectată. (...) A fost o furtună a urii", a completat el, întrebat dacă rezultatul alegerilor va afecta coaliţia de guvernare.

El a enumerat în context trei obiective: PSD să rămână unit, coaliţia să existe în continuare, iar guvernarea să nu fie cedată.

Alte cereri de demisie

Și primarul Bărilei, Marian Dragomir (PSD) ii cere lui Liviu Dragnea sa demisioneze din fruntea partidului, printr-un scurt mesaj postat pe o retea de socializare, transmite DeBraila.ro.

„Dragnea demisia !!! A ales usa din spate asa cum scriam pe 20.09.2018”, a precizat edilul.

Gabriela Firea i-a răspuns rece lui Liviu Dragnea, care o vedea drept posibil candidat la președinție. Primarul Capitalei îi spune șfeului PSD că nu își dorește funcții și îi sugerează să demisioneze.  

”De obicei, cei care pierd pleaca atunci cand exista onoare fata de colegii de partid si fata de tara. Macar atat sa dam Romaniei : minimum de onoare cetateneasca”, i-a transmis Gabriela Firea lui Liviu Dragnea, după rezultatul șoc din alegeri.

Gabriela Firea, către Dragnea: ”Cei care pierd, pleacă. Macar atât să dam României”

Firea i-a mai spus șefului PSD că nu își dorește șefia PSD sau candidatura la alegerile prezidențiale. Asta după ce, puțin mai devreme, Liviu Dragnea declarase că analiza PSD pentru prezidențiale ar trebui să se facă între Gabriela Firea și Călin Popescu Tăriceanu. 

Codrin Ștefănescu: Curg mesajele de susținere

Criticat de unii colegi, Dragnea a fost susținut de secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu.

Susținere Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat duminică seară, pentru ȘTIRIPESURSE.RO, în prima intervenție publică după alegeri, că în sediul din Băneasa nu s-a discutat despre schimbarea din funcție a lui Liviu Dragnea, a infirmat variantele post-Dragnea vehiculate în partid, a precizat că din județe curg mesaje de susținere a liderului PSD și i-a transmis vicepreședintelui PSD Marian Oprișan, care a cerut demisia lui Dragnea, că nu poate cere nimic fără un mandat de la organizația județeană PSD Vrancea.