MENIU

Marian Neacşu vrea acţiuni la purtător: Pot fi menţinute, există în practica mondială

Liviu Dragnea spunea, ironic, că este de acord cu interzicerea societăților care au acțiuni la purtător. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, un apropiat a lui Dragnea, nu este însă de acord cu proiectul PNL, care limitează accesul unor astfel de firme la banii statului. 

Liberalii vor ca societăţile cu acţiuni la purtător să nu poată participa la licitaţiile cu bani publici, dacă acţionariatul este netransparent. Tot proiectul PNL interzice existența acestor societăți pe teritoriul României. Pentru PSD, subiectul nu pare unul important. 

Intrebat daca PSD ar putea sustine proiectul PNL privind interzicerea actiunilor la purtator, Marian Neacsu a spus ca este "o chestiune discutabila".

"Actiunile la purtator, atat cat cunosc eu, sau notiunea de actiuni la purtator a fost introdusa prin Legea 31 inca din anul 1990. Si in practica europeana si mondiala exista notiunea de actiuni la purtator. Eu, cu titlu personal, socotesc ca ele pot fi mentinute, pentru ca este datoria reglementatorului de piata pe zona valorilor mobiliare sa poata sa reglementeze in mod corespunzator circuitul unor astfel de actiuni", a explicat secretarul general al PSD.