MENIU

Maria Grapini, certată iar cu gramatica pe facebook. Ce mesaj a transmis de Ziua Copilului

Europarlamentarul PC, Maria Grapini, a postat pe pagina sa de faceboook un mesaj în care le urează la mulți ani copiilor, de 1 iunie. În schimb, în stilul consacrat, și de această dată mesajul conține greșeli gramaticale și de ortografie.

”Pentru toti copii din lume si pentru toti oamenii care pstreaza o parte din sufletul de copil,La muuuuuulti ani! Sanatate si intelepciunea pentru a ne bucura de fiecare clipa!”, a scris Grapini pe facebook.  

Aceasta a omis să mai adauge un ”i” la ”copii”, așa cum o cere contextul,  fiind substantiv comun,  plural, articulat hotărât, forma corectă fiind ”copiii”. 

În plus, a mai omis și o literă din ”pstreaza”, dar mai sunt și greșeli de punctuație, Grapini nu a pus spațiu, după virgulă. 

 Pe de altă parte, Maria Grapini este într-o continuă aventură  lingvistică pe Facebook! Europarlamentarul a postat un mesaj dedicat sărbătorilor pascale, dar nici de această dată NU a reuşit să scrie corect. A scris ,,ortodoxi" în loc de ,,ortodocşi", ,,catoloici" în loc de catolici şi a pus o virgulă între subiect şi predicat

 Mesajul postat de Grapini a avut mai multe distribuiri decât aprecieri din partea prietenilor virtuali. Răspunsul unui prieten din lista europarlamentarului nu a întârziat să apară: "Ce contează că nu ştii să vorbeşti corect, important e să pupi moaşte!", i-a scris un "prieten" din lista de socializare.