MENIU

Marcel Ciolacu vrea cercetarea banilor de la Budapesta - Guvernul maghiar pompează sute de milioane de euro într-o uriașă rețea de fundații

Marcel Ciolacu - președintele PSD

Marcel Ciolacu spune că finanțările primite de fundațiile controlate de liderii UDMR ar trebui cercetate de instituțiile statului. Guvernul maghiar pompează sute de milioane de euro într-o uriașă rețea de fundații și persoane fizice din Transilvania. Multe dintre aceste organizații sunt conduse chiar de lideri ai UDMR, precum ministrul mediului Tanczos Barna. 

„Nu am studiat foarte mult problema. Am dat-o și eu la partid să vedem exact. E ceva ilegal? Sunt lucruri ilegale acolo? Eu n-am ce să comentez. Este imoral? Foarte posibil. Atunci, cred că statul român trebuie să facă la fel și să nu se mai plângă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul de la Budapesta a finanțat în ultimii zece ani comunitățile maghiare din afara granițelor Ungariei cu uriașe sume de bani, de ordinul miliardelor de euro. O mare parte a acestor fonduri s-au dus către Transilvania. Banii ajung către persoane juridice, dar și către persoane fizice din comunitatea maghiară din România.

Numai în anul 2019, în cadrul unei singure finanțări prin Fundația Pro Economica Alapítvány, peste 3700 de persoane fizice din comunitatea maghiară din Transilvania au primit sume de bani de circa 10.000 de euro de persoană din partea Guvernului maghiar.

Mai multe articole despre:
bani budapesta ciolacu