MENIU

Marcel Ciolacu: „Într-o perioadă de criză, cei care au făcut profituri excepționale trebuie să fie solidari cu cei care suferă”

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos

Președintele Camerei Deputaților salută măsurile șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de reducere a efectelor crizei de pe piața de energie. Marcel Ciolacu consideră că cei care au făcut profituri mari în această perioadă ar trebui să fie solidari cu cei care suferă.

„Salut măsurile propuse astăzi de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Într-o perioadă de criză, cei care au făcut profituri excepționale trebuie să fie solidari cu cei care suferă.
Asta am susținut și noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepțional al companiilor din energie, cât și necesitatea introducerii unei reglementări a prețurilor care să pună capăt haosului speculativ din piața energiei.
Sunt singurele măsuri corecte pentru a ține sub control inflația și creșterea prețurilor. De aceea, îmi doresc ca acestea să fie implementate cât mai repede pentru a avea garanția protejării reale a economiei și a locurilor de muncă, dar și a puterii de cumpărare a populației.
P.S. Nu mă aștept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simț să tacă acum, când ea devine o certitudine la nivel european. Sper doar să nu-i ia amețeala când se vor roti cu 180 de grade și vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri”, a scris liderul PSD pe pagina personală de Facebook.