MENIU

Marcel Ciolacu, întrebare incomodă pentru Iohannis: Unde este criza în România?

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că alegerile anticipate se fac atunci când este o criză, iar în prezent în România există guvern, preşedinte, Parlament.

"Anticipate sunt când există o criză. Mă uit că avem un guvern, avem un preşedinte ales, avem un Parlament, anul viitor urmează alegeri, care este logica anticipatelor? Anticipate se fac când nu se poate crea o majoritate care să dea un guvern. Unde este criza în România? Nu poţi să faci anticipate pentru că, într-un anumit moment, un anumit partid stă mai bine în anumite sondaje”, a spus Ciolacu.

Declaraţiile vin în contextul în care Guvernul Orban a început o adevărată campanie de asumare a răspunderii. Din tabăra PSD, președintele interimar Marcel Ciolacu a declarat că partidul său va depune o moțiune de cenzură dacă liberalii își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Guvernul ar putea fi demis cu voturile PSD, UDMR și ale parlamentarilor minorităților naționale care votează alături de social-democraţi. În total, s-ar aduna chiar mai mult decât cele 233 de voturi necesare pentru adoptarea unei moțiuni de cenzură. Dacă guvernul este demis, președintele poate face două propuneri consecutive de premier care să fie respinse de Parlament, după care pot fi declanșate anticipatele. 

 

Mai multe articole despre:
Marcel Ciolacu Iohannis întrebare criza România