MENIU

Marcel Ciolacu: „Epoca PSD condus de un tătuc s-a încheiat”

Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

Marcel Ciolacu, proaspăt președinte interimar al PSD, a anunțat că „epoca PSD condus de un tătuc s-a încheiat”, la finalul unui Comitet Executiv tensionat. Viorica Dăncilă a demisionat după eșecul de la prezidențiale.

"Aș vrea să mulțumesc doamei Viorica Dăncilă. Este pentru prima oară când eu am participat la un Cex în care toți liderii și-au spus opinia. Un CEX matur, pe fond. Cu toții ne-am asumat multiplele greșeli și am spus că trebuie o resetare a partidului. 

Nu a picat niciun cap astăzi, o premieră pentru PSD pentru că fostul lider se regăsește în echipa partidului ca președinte la organizația doamnelor.

Mi-am ales secretarul general, garantul normalității în partid. Alături de Paul Stănescu, au intrat automat toate cele cinci județe care au câștigat și turul II. Au fost desemnați și propuneri de vicepreședinți regionali: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurențiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoș Benea, Dan Nica, Gabriela Firea și Gabriel Mutu.

Din acest moment nu va mai fi condus ca inainte de Viorica Dăncilă, de un tătuc, va fi condus de o echipă. Epoca PSD condus de un tatuc s-a incheiat. Acum e o echipă. Este președintele interimar, Restul suntem membri, un comitet cu o sigura, clara destinatie: sa organizeze congresul”, a mai spus Ciolacu.

Deranjat de comparația cu Liviu Dragnea

Noul preşedinte interimar al PSD s-a arătat deranjat de o comparaţie cu Liviu Dragnea făcută de un reporter.

"În primul rând, pe mine mă cheamă Marcel Ciolacu, iar pe el Liviu Dragnea. Nu a fost preluată această conducere prin forţă. Dacă era prin forţă, nu ţinea CEx-ul şase ore. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte, după ce ne-a ascultat. Nimeni nu i-a cerut demisia. Cu toţii am ajuns la concluzia că este necesară o resetare a conducerii", a mai declarat Ciolacu.

Data congresului PSD

„Primul obiectiv cu care m-au mandatat colegii este organizarea Congresului. Marea majoritate a colegilor a propus luna februarie pentru acest Congres”, a anunțat Ciolacu.