MENIU

Marcel Boloș face o prioritate din banii veniți de la Uniunea Europeană în exercițiul bugetar 2021-2027

marcel bolos

Ministrul Fondurilor Europene afirmă că autorităţile şi-au propus să valorifice în viitorii şapte ani resursele pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziţia României în beneficiul populaţiei şi să se orienteze către domeniile cheie. Conform Agerpres, Boloș a participat miercuri la o dezbatere pe marginea Acordului de Parteneriat privind gestionarea fondurilor europene pentru perioada 2021-2027, a şaptea din seria consultărilor publice referitoare la viitoarea perioadă de programare.

Marcel Boloș: "Acordul de Parteneriat oferă viziunea strategică a României în domeniul politicii de coeziune pentru următoarea perioadă de programare 2021-2027. Ne-am propus ca în viitorii şapte ani să valorificăm resursele pe care Uniunea Europeană ni le pune la dispoziţie în beneficiul românilor şi să ne orientăm către domeniile cheie, convergente şi cu impact real pentru calitatea şi bunăstarea tuturor".

În perioada de programare 2021-2027 România va beneficia de 85 miliarde euro, dintre care 30,05 miliarde euro îi revin Politicii de Coeziune, 30,46 miliarde euro - Facilităţii de Rezilienţă şi Relansare, 19,34 miliarde euro - Politicii Agricole şi 5 miliarde euro pentru instrumentul SURE. În următorii şapte ani, Politica de Coeziune va viza îmbunătăţirea competitivităţii şi susţinerea inovării, promovarea investiţiilor verzi, adaptarea la schimbările climatice, asigurarea accesibilităţii persoanelor şi conectivităţii oraşelor, dar şi dezvoltarea serviciilor publice de calitate în beneficiul cetăţenilor.

 

Mai multe articole despre:
Bolos fonduri europene