MENIU

Man (PPDD), întrebată, după negocierile cu PSD, dacă a reevaluat "ciocoiul": Putem reevalua orice

Man (PPDD), întrebată, după negocierile cu PSD, dacă a reevaluat "ciocoiul": Putem reevalua orice

Preşedintele PPDD, Simona Man, a fost întrebată, miercuri, de jurnalişti, după întrevederea cu liderii PSD Victor Ponta şi Liviu Dragnea pe tema colaborării locale, parlamentare şi guvernamentale, dacă a reevaluat definiţia "ciocoiului", ea răspunzând: "Cu siguranţă că putem să reevaluăm orice".

"Cu siguranţă că putem să reevaluăm orice şi eu cred că România are nevoie în acest moment şi alegerile care tocmai au trecut ne-au demonstrat faptul că românii au o anumită orientare, or noi suntem aici să fim în interesul cetăţeanului, nu să fim împotriva cetăţeanului. Rămânem consecvenţi la ceea ce am promis electoratului nostru şi anume că vom face tot ceea ce ne stă nouă în putinţă să venim în folosul cetăţeanului şi să reprezentăm cetăţeanul", a spus Simona Man.

Ea a arătat că PPDD nu a pus niciun fel de condiţii pentru încheierea unui pact de colaborare cu PSD. "Au fost nişte discuţii de principiu", a spus Simona Man.

La rândul său, secretarul executiv al PPDD, Liviu Neagu, a precizat că prioritatea nu o reprezintă preluarea unor posturi în Guvern de către PPDD, ci deblocarea unor situaţii în teritoriu.

El a spus că PPDD a format sau va forma majorităţi în Consiliile Judeţene din Galaţi, Timiş, Tulcea, Teleorman, dar şi în alte judeţe. Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu, şi-a structurat campania de la alegerile locale din 2012 în jurul conceptului de luptă împotriva "ciocoilor".

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, după o întâlnire între liderii PSD şi PPDD, întrebat dacă această formaţiune ar putea avea un portofoliu ministerial, că nu exclude această variantă, deşi nu s-a luat o decizie, el neexcluzând nici posibilitatea ca PPDD să primească funcţii de secretar de

Ponta a făcut aceste declaraţii după o întâlnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat şi preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, preşedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu.

Ponta a precizat că discuţiile vor continua.

"Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil să semnăm săptămana viitoare. A fost o primă întâlnire la nivel de preşedinte şi secretar general. Am discutat să colaborăm în primul rând la nivel local, la nivel parlamentar şi al nivel guvernamental, al polticilor guvernamentale", a precizat Ponta.

Mai multe articole despre:
PSD preşedinte PPDD Simona Man ciocoi