MENIU

MAE a primit diplomă de EXCELENȚĂ în administrația publică, de la ministerul condus de Dragnea

Ministerul Afacerilor Externe a primit joi diploma de excelență în administrația publică din partea Autorității de Management pentru Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative din cadrul MDRAP pentru implementarea cu succes a proiectului 'Fii Proactiv, Învață Permanent! - Module de training pentru îmbunătățirea abilităților personalului MAE'.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Dezvoltarea Capacității Administrative (PO DCA), se arată într-un comunicat de presă al MAE. Potrivit sursei citate, acest premiu reprezintă o recunoaștere a eforturilor pe care Ministerul Afacerilor Externe le face pentru îmbunătățirea eficacității organizaționale și a calității serviciilor publice oferite cetățenilor români prin finanțări din fonduri europene. Obiectivul general al proiectului a fost 'îmbunătățirea eficacității activității Ministerului Afacerilor Externe în vederea îmbunătățirii durabile a capacității administrației publice din România'.

Obiectivul specific a fost 'dezvoltarea abilităților funcționarilor și modernizarea funcției de formare profesională în vederea îmbunătățirii eficacității activității MAE'. Programele de formare s-au desfășurat în perioada decembrie 2013 — iulie 2014 și au vizat instruirea a peste 25% din personalul MAE în următoarele domenii: negocieri internaționale, comunicare și diplomație publică, relații internaționale, management, management de proiect, management resurse umane, management financiar și contabilitate, formare de formatori, achiziții publice, tehnologia informației, respectiv limbi străine, cultură și civilizație.

 Mai multe pe Agerpres