MENIU

Mădălin Voicu, sub control judiciar pe cauțiune în valoare de 500.000 de lei

<p>Mădălin Voicu</p>

Deputatul PSD, Mădălin Voicu, a fost plasat sub control judiciar pe cauțiune, în valoare de 500.000 de lei. Mădălin Voicu are un termen stabilit de procurori pentru depunerea sumei respective. În cazul în care deputatul PSD nu va respecta acest termen, procurorii ar putea solicita din nou Parlamentului ridicarea imunității sale. Decizia procurorilor poate fi contestată la ÎCCJ, magistrații având posibilitatea de a reduce suma sau chiar de a ridica valoarea cauțiunii, potrivit Realitatea TV.

Mădălin Voicu a sosit, în această dimineață, la DNA pentru a fi audiat în dosarul de corupție în care este acuzat, alături de Nicolae Păun, de trafic de influență, fals în declarații, deturnare de fonduri și spălare de bani. La sosirea la DNA, Voicu nu a dorit să facă declarații pentru jurnaliști.

Deputații l-au salvat, ieri, pe Mădălin Voicu de reținere și arestare, votând împotriva cererilor DNA, dar în schimb au aprobat cererea de reținere a lui Păun. În fața plenului Camerei Deputaților, înainte de momentul votului, Mădălin Voicu le-a cerut colegilor săi să nu încuviințeze cererea de arestare, întrucât este 'nevinovat'. 

„De obicei vorbesc liber, dar mi-am notat cateva cuvinte. Trafic de influenta, dragi colegi, nu cred ca cineva dintre dvs ma poate banui de trafic de influenta si cred ca nici domnul deputat Paun nu si-ar fi permis sa ma atraga in asa ceva, stiind cum sunt eu construit si educat. Nu stiu daca va amintiti, eu i-am dat un telefon domnului Teodorovici pentru a-l primi. Eu nu am nicio  legatura cu aceste proiecte, eu nu sunt implicat, cine a vazut a citit. Am vazut la tv stiri care reflectă a minciuna abominabila: ca eu si Paun am deturant fonduri europene pentru etnia roma. Eu nu as face asa sceva, stiind ca este vorba despre promovare, educatie, nu am firme, nu am interese, nu am carnet de conducere, nu am internet. Este aproape tragic. Eu inteleg ca daca ai bani, poti sa ii speli, daca nu ai bani, ce sa speli. Nu am afaceri.. Fals in declarații, asta este cea mai tare, deci toate declarațiile mele se referă la salariile încasate. Cum să declar eu, cum sa imi spună mie ca am mințit. Pe mine dacă mă dă nevasta afară din casă, eu trebuie să îmi montez un cort, eu nu am proprietăți. Eu nu am înteles de ce trebuie sa mi se intample asta, cand eu sunt un om curat, educat si fara pata. Va rog sa nu încuviințati cererea mea de arestare, sunt nevinovat. Ar fi umilitor, eu sunt un om curat”, a declarat Voicu de la tribuna de plen a Camerei Deputaților.

În aceeași notă, Mădălin Voicu declara, săptămâna trecută, că el nu ar fi comis faptele de care este acuzat de DNA şi este scos în faţă ''ca urs'', iar interceptările din dosarul său sunt banale, referindu-se inclusiv la un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Mădălin Voicu a explicat că interceptările din dosarul său nu au relevanţă juridică.

''Foarte frumoase sunt (interceptările din dosar n.r.), adică stereo. Sunt interceptări ciudate, adică au cel puţin un grad de banalitate care presupun că nu-l pot folosi domnii de la DNA (...) Trebuie să vă spun un lucru: aştept să mi se demonstreze cu probe vinovăţia'', a afirmat deputatul PSD.

Referitor la acuzaţiile de trafic de influenţă, Mădălin Voicu a spus că implicarea sa vizează un telefon pe care l-a dat fostului ministru al Fondurilor Europene şi al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat să-l primească într-o audienţă pe deputatul Nicolae Păun.

''Sigur că ei (DNA n.r.) mă scot în faţă ca pe urs. Îl luăm pe Mădălin, lasă că merge şi Mădălin. Bine, nu e numai cazul lor şi în partid e la fel (...) Acum, din cauza unor lucruri pe care le-am spus, le-am crezut şi le-am făcut trebuie să plătesc oalele sparte ale altora'', a adăugat deputatul.

DNA a cerut, săptămâna trecută, încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, pentru trafic de influența, fals în declarații, deturnare de fonduri, spălare de bani.
 
 
 
 
 
 
 
 
Mai multe articole despre:
DNA audieri Mădălin Voicu dosar coruptie