MENIU

Macovei, după confiscarea banilor folosiți în campanie: Toate încasările au fost legale

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat, luni, că toate încasările și cheltuielile din campania sa pentru prezidențialele, de anul trecut, au fost legale și transparente, informează Ziare.com.

Precizările europarlamentarului vin după ce Autoritatea Electorală Permanentă a decis ca 300.000 de lei, din banii destinați campaniei, să fie confiscate, după ce s-au găsit mai multe nereguli.

"În campania electorală am facut ceea ce nu a făcut niciun alt politician: am avut finanățări mici de la mulți oameni, nu donații mari, nu bani murdari, aduși cu punga. Toate încasările și cheltuielile au fost legale și transparente. Unele persoane au făcut donații mici prin sistemul PayPal, prin bancă, cu cardul. Iar acești bani nu puteau fi folosiți în campanie decât după ce erau transferați de sistemul PayPal, în contul de campanie, adică la câteva zile de la data donației. Așadar este o procedură în doi pași, și numai după pasul doi, prin care donațiile intrau în contul de campanie, acestea puteau fi declarate și folosite", a explicat, pe blog, Monica Macovei.

Fosta candidata independentă la prezidențiale a acuzat că "AEP nu a ținut seama de procedură sistemului PayPal și a decis să confiște sume care au fost primite și cheltuite transparent", adăugând faptul că a respectat, în totalitate, legea și că toate donațiile și cheltuielile din campanie s-au făcut prin mandatar financiar.

"Mai mult, mandatarul financiar a declarat la AEP și sumele primite înainte de începerea campaniei, deși legea spune că se aplică numai în timpul campaniei electorale. Deci am făcut mai mult decât ne cere legea, tocmai pentru a da un exemplu de transparență. AEP a confiscat și acești bani, deși nu erau din campania electorală și fuseseră primiți și cheltuiți transparent. Ultimul cuvânt îl va avea instanța de judecată", a conchis Monica Macovei.

Mai multe pe Ziare.com.