MENIU

SURSE: Măcel în PSD. Conducerea partidului a decis să demisioneze

Baronii social-democrați dezgroapă securea războiului, după eșecul de la prezidențiale.  

Informaţii importante ies la iveală din tabăra PSD. Cu o zi înainte de şedinţa Comitetului Executiv, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu mai mulţi lideri PSD din grupul celor care vor ca Dăncilă să plece din fruntea partidului.

Ciolacu a avut, anterior, o întâlnire cu Viorica Dăncilă chiar acasă la aceasta, în care președintele Camerei a încercat să o convingă să facă un pas în spate și să-și dea demisia. Se pare că, în schimbul demisiei, i s-a oferit poziția de șefă a Organizației de femei a PSD și un loc eligibil la Senat, pe lista PSD Teleorman. Aceasta ar fi acceptat deja "târgul" și ar urma ca, cel mai probabil marți, să-și anunțe retragerea.

Dăncilă, gata de DEMISIE. MUTARE de ultimă oră, după eșecul la alegeri

Potrivit unor surse politice citate de Realitatea PLUS, social-democrații au decis ca toată conducerea partidului să-și dea demisia. 

Pe de altă parte, dacă Eugen Teodorovici sau Mihai Fifor vor refuza, baronii PSD iau în calcul suspendarea lor din partid. 

În plus, până la Congres, partidul ar urma să aibă o conducere colectivă. Până atunci, conducerea interimară va fi asigurată de un comitet din care ar putea face parte Paul Stănescu, Niculae Bădălău, Gabriela Firea și Claudiu Manda.

Sursa Foto: Inquam Photos

Mai multe articole despre:
Viorica Dancila