MENIU

Orban, despre Dăncilă propusă interimar la şefia PSD: Nu ar trebui să fie nici secretara premierului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a catalogat, joi, drept ridicolă propunerea contestatarilor lui Liviu Dragnea de a o numi interimar pe Viorica Dăncilă la conducerea PSD, precizând că aceasta n-ar trebui să fie nici secretara premierului, darămite premier, scrie Mediafax.

"Mi se pare ridicolă propunerea asta cu Dăncilă preşedinte la PSD, dar este problema lor. După părerea mea, PSD nu mai are capacitatea de a se reforma, partidul ăsta este un partid care devine din ce în ce mai nociv pentru România şi problema nu este numai Liviu Dragnea. Sigur că Liviu Dragnea este cel care exercită acum abuziv puterea ca lider al PSD, dar orice lider al PSD care ar ajunge în poziţia lui Liviu Dragnea s-ar comporta exact ca Liviu Dragnea pentru că tarele acestui partid sunt tare care nu pot fi îndreptate", a declarat Ludovic Orban, la ieşirea de la sediul DNA.

Solicitat să comenteze dacă se vede drept un posibil înlocuitor al Vioricăi Dăncilă, Ludovic Orban a precizat: "Mă jigniţi. Cum să fiu o alternativă pentru Viorica Dăncilă? Viorica Dăncilă nu are ce să caute la Palatul Victoria nici măcar ca secretară a premierului. Sunt candidatul PNL pentru funcţia de premier".

Referitor la faptul că anul viitor România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu acelaşi premier, respectiv Viorica Dăncilă, liderul liberal a spus că "noroc că beneficiază de translatori pentru că translatorii o ajută ca să nu vadă toţi partenerii noştri internaţionali toate gafele pe care le comite stâlcind limba română şi folosind total nepotrivit termene, cuvinte şi sintagme".

Mai multe articole despre:
PSD Ludovic Orban secretară Dancila