MENIU

Lovitură pentru guvern. UDMR vrea demiterea lui Toader și abrogarea OUG 7

<p>Tudorel Toader&nbsp;</p>

Liderul deputaților UDMR, Attila Korodi, crede că ordonanța 7, care modifică legile justiției, trebuie abrogată, iar Tudorel Toader, demis. 

Ministrul Justiției a trântit o Ordonanță de Urgență care a bulversat tot sistemul judiciar, declară la RFI Romania liderul deputaților UDMR, Attila Korodi. El spune că OUG 7 ar fi trebuit abrogată integral, iar Tudorel Toader ar trebui demis.

Attila Korodi crede că ”această reacție (a magistraților-n.r.) era una normală și sinceră. Efectiv, după multe dezbateri politice și juridice în Parlament, când anumite lucruri s-au cristalizat, a venit ministrul Justiției, a trântit, că nu pot să spun altfel, o OUG, prin care a bulversat din nou totul”.

Ar trebui abrogată integral OUG 7, așa cum au cerut magistrații? ”Normal ar fi fost să fie abrogată. A venit Guvernul deja cu o altă Ordonanță, care corectează anumite elemente, deci s-a ajuns deja din greșeli în nu știu dacă în greșeli, dar în soluții pe jumătate de măsură (...). Normal, trebuia să fie abrogat totul”, consideră liderul deputaților UDMR. 

Dragnea îi cere lui Tudorel Toader ordonanțele pe Justiție. Ultimatum de două săptămâni 

Va vota UDMR moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției? ”Noi avem o decizie fermă: vom vota pentru moțiunea simplă, vom vota împotriva ministrului”, spune el.

Întrebat dacă asta înseamnă că și-ar dori ca Tudorel Toader să fie demis, Attila Korodi a răspuns: ”Eu cred că da”.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni că urmează să se întâlnească cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a discuta despre eventuala remaniere a ministrului Justiției, Tudorel Toader. De asemenea, liderul PSD i-a dat un ultimatum ministrului Justiției.

Întrebat dacă își menține termenul de două săptămâni pentru ca Tudorel Toader să vină cu ordonanțele pe justiție, Liviu Dragnea a precizat: ”Sper ca luna martie să fie ultima lună în care mai discutăm despre aceste probleme parazite”

Întrebat dacă prim-ministru vrea să fie date acele ordonanțe pe justiției, șeful PSD a spus că :”premierul Viorica Dăncilă vrea ca subiectul să fie închis”.

Mai multe articole despre:
UDMR Attila Korodi tudorel toader oug 7