MENIU

Liviu Dragnea, mesaj pe Facebook, după ce au postat Dăncilă şi Iohannis

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a postat şi el un mesaj pe Facebook pentru Ziua Veteranilor, după ce Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă au transmis, la rândul lor, mesaje pentru cei care s-au sacrificat pentru ţară. 

"România pe care o iubim și pe care ne-o dorim mai europeană, mai prosperă, mai dezvoltată, nu ar fi existat fără sacrificiile celor care au crezut în ea. Poate nu am fi sărbătorit, anul acesta, Centenarul Marii Uniri, dacă românii curajoși, care au pus țara mai presus de viață, ar fi făcut altă alegere. De aceea, de Ziua Veteranilor de Război, să îi omagiem pe acești eroi care au luptat pentru ca noi să fim liberi și să construim țara în care trăim astăzi", a scris Liviu Dragnea, pe Facebook. 

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează, în aceste zile, în toate marile garnizoane din ţară, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război, potrivit instituţiei. Pe 29 aprilie se sărbătoreşte, în fiecare an, „Ziua Veteranilor de Război”, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

În toate garnizoanele din ţară au loc ceremonii militare şi religioase de depuneri de coroane şi jerbe de flori la monumentele dedicate eroilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, adunări solemne ale asociaţiilor de veterani de război, spectacole şi expoziţii cu tematică adecvată, activităţi de îngrijire a monumentelor şi cimitirelor eroilor. În urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă aproximativ 8.300 de veterani de război, circa 250 de văduve de război şi în jur de 63.000 de văduve de veterani de război.