MENIU

Liviu Dragnea o susține pe Firea și atacă dur Opoziția din Consiliul General București

Liviu Dragnea o susține pe Gabriela Firea

Președintele PSD Liviu Dragnea a criticat votul consilierilor PNL și USR care a dus la ”stagnarea” proiectului Spitalului Metropolitan. Consilierul PNL Ciprian Ciucu explicase că votul împotriva preluării de către Primăria București a unui teren RATB a fost motivat de lipsa unui studiu de fezabilitate.  

”Am aflat cu mâhnire de disputele de ieri din Consiliul General al Municipiului București privind terenul pentru noul Spital Metropolitan propus de Primarul General, Gabriela Firea. Rezultatul a fost stagnarea acestui proiect atât de important pentru bucureșteni și pentru sistemul public de sănătate în general.

Pot înțelege, până la un punct, disputele politice, dar trebuie să existe o limită, atunci când e vorba de proiecte majore, care aduc beneficii certe pentru cetățeni. Din păcate, PNL și USR au demonstrat ieri că această limită nu există, iar ipocrizia și dublul limbaj reprezintă standardul lor pentru acțiunile politice.

Am totuși convingerea că, în ciuda acestei situații neplăcute, coaliția PSD – ALDE va găsi soluții pentru deblocarea acestui proiect major pentru București și pentru România”, a scris Liviu Dragnea pe Facebok.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, miercuri, ca terenul pe care se află autobaza RATB Pipera să nu fie preluat de Primăria Capitalei, care intenţiona să construiască acolo Spitalul Metropolitan.

Pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de două treimi din voturile consilierilor, însă a primit doar 32 de voturi din totalul de 52 de prezenţe.

Proiectul de hotărâre respins prevedea preluarea „din administrarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti în administrarea directă a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, imobilul situat în Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2, în vederea realizări obiectivului de investiţii «Spital Metropolian», notează Mediafax.

Consilierii USR ŞI cei ai PNL s-au abţinut de la vot, ceea ce a dus la respingerea acestuia. Grupul USR, prin Roxana Wring, a motivat abţinerea prin faptul că proiectul de hotărâre nu este foarte clar.

„Adevărul se arată doar prin vot, iar faptul că nu aţi votat o etapă importantă a construirii spitalului nu arată decât că nu puteţi depăşi ura şi barierele politice”, le-a transmis primarul general consilierilor care s-au abţinut şi nu au votat proiectul de pe ordinea de zi.

Ciprian Ciucu, consilier PNL, a precizat la rândul său motivele votului. ”Nu există un proiect, nu există un buget, nu există un studiu de fezabilitate, nu există calcule, nu există nimic. Doar vorbe goale, ca de obicei”, a spus acesta.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că, prin respingerea proiectului de preluare în administrarea directă a CGMB a unui teren din şoseaua Pipera nr. 55 pentru construirea Spitalului Metropolitan, PNL, care a influenţat şi USR, a dat 'un vot de blam' bucureşteanului.

'Faptul că v-aţi opus unei etape a construirii Spitalului Metropolitan nu arată decât că nu puteţi depăşi practic ura şi bariera politică. (...) De acum dumneavoastră veţi da cu siguranţă explicaţii şi socoteală bucureştenilor pentru motivele pur şi simplu inventate şi închipuite de a vă opune demarării construirii unui spital şi a universităţii şi a campusului. (...) Au fost doar motive pur şi simplu, pretexte, singurul motiv e unul politic - să blocaţi primarul general, să blocaţi majoritatea, în final blocându-i pe bucureşteni. (...) Vom supravieţui şi cu siguranţă, până la urmă, acest spital, chiar dacă mai greu, tot se va construi', a afirmat Firea.