MENIU

Dragnea, discurs interminabil, în vreme ce piața s-a golit: ”România s-a trezit. Victorie!”

Liviu Dragnea, preşedintele PSD a afirmat, sâmbătă seara, la mitingul PSD, că că există "persoane infiltrate" în piaţă. "Ce trebuie să știe statul paralel este că suntem foarte mulți, suntem voința populară exprimată de lege și constituție", a declarat acesta. Șeful PSD a susținut un discurs foarte lung, în timpul căruia mulți participanți au părăsit piața. 

"Vă mulţumesc pentru că aţi venit aici, ați dat dovadă de curaj. V-ați asumat cu demnitate dreptul la libertăți și democrație", a spus şeful PSD. 

Acesta a mai spus că există "persoane infiltrate" în piaţă. "Îi salut de astă dată cu milă pe toți trimișii în piață ai statului paralel, civil sau nu, la ordin sau din curiozitate", a afirmat Dragnea.

"Suntem mulți aici, mai mulți decât s-au așteptat cei care râdeau de noi şi ne insultau", a compeltat şeful PSD.

"Ce trebuie să știe statul paralel este că suntem foarte mulți, suntem voința populară exprimată de lege și constituție. Am fost întrebat ce înseamnă statul paralel. Răspunsul e simplu: e exact cum îi spune numele, un sistem care folosește instituțiile statului nelegitim, afară și în paralel cu democrația, cu voința exprimată la vot", a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a declarat că au trecut trei ani și jumătate de când regimul Băsescu a plecat, dar instrumentele lui au rămas. "Care sunt instrumentele: Procurorii corupți au rămas. I-ați văzut la televizor fabricând dosare. Șefa DNA a rămas. Ați auzit-o cerând procurorilor capete mari, ați văzut-o anchetând guvernul, arestând și umilind zeci de oameni care au fost achitați. Generalii au rămas. Ei acționează prin rețeaua de propagandă securistă. Ei atacă democrația prin ONG-uri finanțate ilegal. Ziariștii sub acoperire au rămas, fără să poată unul să spună din ce bani trăiesc, magistrații sub acoperire au rămas, a rămas obiceiul de a folosi serviciile secrete în scopuri politice, să-i pună președintelui la picioare capete politice, au rămas 6 milioane de români ascultați", a afirmat Dragnea.

"Să nu-l invidiem pe prietenul dumneavoastă Klaus Iohannis. Ce credeți, când spune că nu vede protocoalele secrete, are o problemă la ochi sau la dosar? Să nu-l invidiem pe Ludovic Orban pe care vă rog să-l salutați. L-a propus pe Iohannis candidat la președinție la cinci zile după ce a fost achitat. Să nu-i invidiem pe ei, care cred că dacă stau cu cuvântul anticorupție în gură vor scăpa. Nu vor scăpa, sunt doar niște unelte jalnice ale acestor securiști", a spus acesta. 

"Sunt o frăție josnică, o cârdășie periculoasă. Acesta este portretul statului paralel. Putem să-i spunem simplu: Securitatea. Această boală care ne-a făcut să trăim într-o societate măcinată de ură și invidie, acestă boală care ne-a adus mai rău ca pe vremea vechii securități. Nu sunt vorbe propagandistice, sunt realități de zi cu zi. Staliniștii, securiști vor să ne transforme pe toți într-un popor de denunțători, suntem șantajați să depunem denunțuri împotriva rudelor, prietenilor. Este un plan odios de dezbinare a societății românești, de insinuare a terorii că oricine oricând poate fi luat, că oricine poate fi transformat in suspect. S-a mers mult prea departe. Toți putem fi la un moment dat atinși de mâna lungă a acestui stat paralel", a declarat şeful PSD. 

"Liviu Dragnea nu uita, noi suntem de partea ta", strigă mulţimea. 

"Priviți la cel din stânga voastră, din dreapta, cel puțin unul din ei a fost ascultat sau interceptat. Este posibil să fi fost amândoi, chiar tu, probabil, ai fost interceptat sau ești. Este posibil să fii chiar tu printre cei șase milioane de români cărora le-au fost încălcate drepturile și libertățile, e intolerabil", a mai spus Liviu Dragnea.

Conform acestuia, statul paralel ştie ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce dorim. "Cu cât știe mai mult cu atât devine mai puternic și mai represiv iar noi devenim mai vulnerabili. Tot ce spui vor folosi într-o zi împotriva ta, sSă nu vă faceți iluzii că sunteți în afara mizei, că nu contați, toți suntem ținte sau putem deveni ținte. Nu trebuie să vă faceți iluzii că doar înalții demnitari sunt ținte, sau cei cu funcții publice. Toți puteți deveni ținte vii ale acestui sistem odios", a mai afirmat şeful PSD.

"Nimeni nu e la adăpost, dacă ai ghinionul să cunoști pe cineva care e în vizorul statului paralel, ești chemat să devii denunțător. Pentru ei contează doar denunțul. Putem opri acest lucru? Suntem hotărâți să ne luăm democrația înapoi? Să mergem până la capăt? Statul paralel trăiește pe picior mare, are cheltuieli uriașe, toți hrănim această mașinărie uriașă cu care se înfrâng destine", a spus Dragnea.

Acesta a mai spus că nu mai putem accepta, cei care au făcut abuzuri trebuie să răspundă, să plătească. "De ce vor să saboteze democrația? Au două motive: guvernarea noastră are succes. Merge atât de bine încât au crescut și veniturile securiștilor. Am depășit Grecia la PIB și vom depăși Cehia și Portugalia. Această evoluție economică înseamnă voturi pentru noi și securiștii vor pierde alegerile, democrația pentru ei e fatală, e iadul pe Pământ", a declarat preşedintele PSD.

"Iohannis păstorește acest sistem, fără statul paralel, el nu ar fi câștigat procesul pe care toți ceilalți primari l-au pierdut. Cu statul paralel în spate, Iohannis îndrăznește să amenințe guvernul, să nesocotească CCR", completat Dragnea.

"Ce ar trebui să facem noi, să stăm cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să își bată joc de țara asta? Să tremurăm de frica lor? Să nu mai creștem pensiile și salariile? Să lăsăm Justiția așa cum a aranjat-o Macovei?", întreabă Dragnea oamenii prezenţi la miting, adăugânc că nu mai putem accepta aceste lucruri. "Trebuie să spunem stop, gata cu abuzurile, cu denunțurile, cu securitatea, cu anchetele de tip sovietic, cu poliția politică. Ajunge!", a adăugat el.

Liviu Dragnea a vorbit şi despre motivul pentru care a ales culoarea albă pentru miting. "Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb. Albul simbolizează curățenia și noi asta facem. Curățăm țara de mizeria împrășitată de acești șobolani. Mi-a spus cineva că parcă suntem brigăzile albe. Suntem și brigăzile albe dacă e cazul", a spus acesta.

"Am tot crezut că vor înțelege, că nu va trebui să ducem această luptă și în stradă. Le-am cerut mereu să nu mai incite la proteste, să nu mai manipuleze oamenii pentru a apăra acest sistem corupt, odios, toxic. Am hotărât să ieșim și noi și dacă nu vor înțelege că regimul lor s-a sfârșit, vom veni din nou și vom veni mai mulți și nu vom mai pleca pentru că suntem hotărâți să mergem până la capăt. Românii s-au trezit din somnul cel de moarte în care-l adânciră barbarii de tirani, şp+ăAșa să ne ajute Dumnezeu. Victorie!", a încheiat şeful PSD.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea miting PSD