MENIU

Liviu Dragnea caută justificări pentru amânarea majorării salariilor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat plenului Camerei Deputaților proiectul Legii salarizării, care se află astăzi la vot final. 

Dragnea a susținut că Legea salarizării unitare face ordine într-un sistem dominat de haos: "Legea salarizării unitare face ordine într-un sistem în care a dominat haosul, bunul plac și discriminarea. Decalajul dintre cele mai mari și cele mai mici salarii a fost redus la o dimensiune rațională. În același timp, legea aduce o creștere substanțială a salariilor mici. Ea se bazează pe câteva principii simple: la muncă egală, salarii egale; personalul din conducere are salarii mai mari decât cel din funcții de execuție; cei cu studii avansate au salarii mai mari".

Totodată, el a ținut să explice că primarii nu vor stabili salariile în administrațiile locale, ci consiliile locale, județene sau cel al Capitalei. 

"S-a afirmat greșit că salariile în administrațiile locale vor fi stabilite de primari. În realitate, acestea se vor stabili prin hotărârea consiliului local, județean sau Consiliului Municipiului București. O prevedere importantă a legii vizează salariile medicilor și asistenților medicali. De exemplu, un angajat care are în prezent un salariu de 4.000 de lei va beneficia de creșteri succesive până la 7.000 de lei până în 2022. Față de personalul didactic, creșterea din 2018 va fi de 50%, iar personalul militar va avea o creștere începând de luna viitoare", a spus Liviu Dragnea. 

În încheiere, șeful PSD a subliniat că "Legea salarizării unitare este un pas însemnat spre modernizare eficientă. Este o lege responsabilă. Parlamentul României înfăptuiește un act de civilizație oferind țării această lege". 

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea legea salarizării deputatilor