MENIU

Liviu Dragnea: Cioloș m-a sunat înainte de remaniere. Mai puteau fi schimbați și alți miniștri

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că premierul Dacian Cioloș l-a sunat înainte de remanierea guvernamentală. 

Liviu Dragnea a precizat că în timpul convorbirii telefonice l-a întrebat pe premier de ce s-a oprit la cei patru miniștri. Premierul i-ar fi comunicat președintelui PSD că remanierile ar putea continua în viitor. 

"Nu e un secret. Ieri, înainte să anunţe remanierea, premierul Cioloş m-a sunat să îmi spună înainte să apară în presă această intenţie. Aceeaşi întrebare am avut o şi eu: de ce s-a oprit numai aici. Mi-a zis că s-ar putea ca acest proces de remaniere să nu fie oprit aici. I-am zis că nu mă interesează foarte mult în condiţiile în care în agricultură e o nemulţumire foarte mare. Mi-a zis că organizaţiile din agricultură sunt mulţumite de ministru", a povestit Dragnea.

Președintele PSD a precizat că apelul telefonic a venit cu un sfert de oră înainte ca presa să anunțe remanierea. 

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, într-o conferinţă de presă, că schimbă patru miniştri din Guvern. Astfel, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, al Transporturilor, Dan Costescu, al Comunicaţiilor, Marius Bostan, şi al Românilor de Pretutindeni, Dan Stoenescu, vor pleca din Executiv.

Cioloş a anunţat deja că îi va propune noi nume preşedintelui Iohannis, pentru cele patru portofolii. La Educaţie, va fi propus Mircea Dumitru, rectorul Universităţii Bucureşti, la Transporturi, Sorin Buşe - manager, Director General al Renault, la Comunicaţii va fi interimar Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei premierului, iar la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va fi propusă Maria Ligor, ambasadorul României în Ottawa, cea care a fost ambasadorul României în Spania.

Mai multe articole despre:
remaniere Dacian Cioloş Liviu Dragnea