MENIU

Dragnea, după exit-poll: Votul trebuie respectat. Eu nu am de gând să fac cadou cuiva aceste voturi!

După exit- poll-urile care arată că PSD a obținut peste 43%, Liviu Dragnea a declarat că votul românilor arată o opțiune clară, iar programul de guvernare va fi pus în aplicare de un Guvern PSD. Totodată, acesta a mai spus că votul trebuie respectat și a punctat că nu are de gând să facă cuiva cadou aceste voturi. Pe de altă parte, acesta a refuzat să se pronunțe cu privire la nominalizarea unui premier. În schimb, Dragnea a mai spus că PSD va avea o relaţie instituţională perfectă cu preşedintele României dacă ”ceea ce repect eu va fi respectat de toţi actorii politici”.

UPDATE 21.10. Redăm, live-text, pricipalele declarații ale lui Liviu Dragnea: 

Vreau să multumesc celor care au mers la vot, daca se vor confirma exit pollurile, înseamnă că a existat o optiune clara. Romanii au votat pentru mai multi bani, pentru taxe mai mici, au votat pentru readucerea la viata a satului romanesc, votul ne arata ca romanii vor sa se simta acasa. Vreau sa ii asigur pe toti romanii ca tot ce e in program va fi pus in practica de un guvern Psd, voi tine cont de 3 lucruri: votul de azi, Constituție și programul de guvernare.

Vreau sa transmit cateva mesaje. Pentru partenerii externi: Romania isi va respecta toate angajamentele internationale strategice si economice, cu precizarea ca vrem cu tarie sa adaugam o componenta economica importanta la aceste parteneriate

Pentru factorii politici interni: Romania e o insula de stabilitate in regiune. Eu vreau ca in Romania sa se mentina aceasta democratie stabila, fara conflicte inutile Toti oamenii politici, toate institutiile fundamentale trebuie sa inteleaga si sa respecte votul romanilor

Trebuie sa intelegem toti ca Romania are nevoie de o guvernare stabila, competenta si responsabila Le cer tuturor sa se puna azi capat dezbinarii pentru ca romanii au votat impotriva instigarii la ura si la dezbinare, pentru ca toti sa ne unim Vrem sa ne aparam rezultatele transmise de exit-poll. 

Despre relaţia dintre un posibil viitor guvern PSD şi preşedintele Iohannis, Dragnea a spus:

”Începând de azi, de mâine, toţi trebuie să lăsăm la o parte orice duşmănie. Din partea noastră nu este. Miza principală şi singura miză e România şi viaţa românilor. PSD va avea o relaţie instituţională perfectă cu preşedintele României dacă ceea ce repect eu va fi respectat de toţi actorii. Toţi trebuie să începem să construim adevăratul proiect de ţară”.

Chestionat dacă el va fi propunerea PSD de premier, Liviu Dragnea a spus: ”Important e să înţelegem că astăzi nu a câştigat PSD sau a pierdut PNL sau USR. Azi au câştigat românii şi depinde de toţi cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare să nu îşi bată joc de această dorinţă masivă a românilor de astăzi. Eu nu am de gând să îmi bat joc de votul de azi. Nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva. Nu vreau să le tratez cu indiferenţă. Ne încarcă pe toţi cu o uriaşă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul”.

UPDATE 20.30 Dragnea a precizat că va susține o conferință de presă după ora 21. 00, iar în jurul orei 23.00 vor avea primele rezultate ale numărătorii paralele.

Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu și Serban Nicolae au ajuns la sediul partidului din Băneasa.

Mai multe articole despre:
măsuri PSD sediu Băneasa anunţ decizii Dragnea