MENIU

Liderul ALDE din Parlamentul UE cere excluderea partidului lui Tăriceanu

Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European

Liberalii europeni din grupul ALDE pregătesc excluderea partidului condus de Călin-Popescu Tăriceanu pe care îl acuză că sprijină tentative de decriminalizare a corupției. 

Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa a început luna trecută demersurile pentru excluderea partidului lui Călin-Popescu Tăriceanu din grupul ALDE din Parlamentul UE, arată o scrisoare a liderului deputatilor ALDE, Guy Verhofstadt, intrata în posesia Europa FM.

Verhofstadt spune că Tăriceanu s-a angajat să evite alunecarea pe o pantă iliberală, dar că și-a încălcat aceste promisiuni.

“Continuă să apară tentative de decriminalizare a corupției, iar Justiția e în continuare reformată prin ordonanțe de urgență emise fără consultarea Parlamentului”, scrie Verhostadt. 

Norica Nicolai, atac fără precedent la liderul ALDE

“Subminarea sistematică acestor valori nu poate fi făcută în numele nostru și, cu siguranță, nu folosindu-se numele nostru”, scrie Guy Verhostadt. Mesajul se încheie cu recomdarea ca românii să nu mai facă parte din ALDE.

Eurodeputata ALDE Norica Nicolai a lansat marți un atac extrem de dur la adresa celor mai importanţi lideri ai ALDE şi PPE din Parlamentul European.

Aceasta i-a acuzat pe cei doi de folosirea unui standard dublu, pornind de la cazul Kovesi.

Deşi este colegă de partid european cu Verhofstadt, Norica Nicolai i-a urat acestuia să nu mai ocupe poziţii de influenţă la nivel european.