MENIU

Liderii PSD fac scut în jurul lui Ponta. Atac dur la adresa DNA

Mai mulți lideri PS au trimis comunicate de presă în care își declară susținerea față de Victor Ponta, subliind că nu trebuie să plece din Guvern. 

 Valeriu Zgonea: Ponta are legitimitatea de la Guvern

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat vineri că Executivul are un mandat dat de alegători și de Parlament și că premierul Victor Ponta nu are de ce să plece de la Guvern.

"Opoziția și propaganda se agită acum, dar amintesc tuturor că Guvernul are în spate votul cetățenilor și pe cel al Parlamentului. Acestea sunt instanțele care dau legitimitate Guvernului, iar acest Guvern și Victor Ponta au primit legitimitate de la Parlament și de la alegători. Prin urmare, Executivul trebuie să își ducă mai departe mandatul, cu Victor Ponta premier, indiferent de agitația unora sau a altora", a afirmat Valeriu Zgonea, conform unui comunicat transmis vineri.

Bănicioiu: Nu trebuie să plece

Premierul Victor Ponta nu trebuie să plece din fruntea guvernului deoarece are un mandat care a fost dat prin votul cetățenilor României, a afirmat ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu.

"Victor Ponta nu trebuie să plece din fruntea Guvernului României și are de asemenea o datorie față de fiecare cetățean al țării", a declarat vineri pentru AGERPRES, ministrul Nicolae Bănicioiu.

Potrivit demnitarului, Guvernul trebuie să-și ducă activitatea mai departe și să finalizeze proiectele importante pentru cetățeni.

"Din punctul meu de vedere, Guvernul trebuie să-și ducă activitatea mai departe și să finalizeze acele proiecte importante în cazul Ministerului Sănătății pentru pacienți: ieftinirea prețurilor la medicamente, noile terapii fără interferon pentru bolnavii cu Hepatită C, salarizarea în sistemul medical, precum și alte proiecte importante pentru toți cetățenii, precum Codul fiscal și Legea salarizării", a afirmat ministrul Sănătății.

 Codrin Ștefănescu:Nu DNA face și desface Guverne

"Nu DNA face și desface guverne. Prin urmare, Victor Ponta nu are niciun motiv pentru a-și depune demisia, ci are pur și simplu obligația să-și continue mandatul dat de cetățeni în 2012. Astăzi, asistăm la o acțiune de forță absolut inacceptabilă într-un stat european. Nu este deloc normal ca minciunile proferate cu ani în urmă de Băsescu, Blejnar et comp. și infirmate public de instituțiile de anchetă (DNA și ANI au prezentat mass-media informațiile conform cărora Victor Ponta nu este anchetat în cazul Complexurilor Rovinari și Turceni) să fie reluate într-o formă abruptă și extremă când interesele unui grup politic o cer", afirmă Ștefănescu într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Potrivit acestuia, "nu mai este bizar sau straniu" motivul pentru care acest caz apare chiar în ziua în care PNL depune moțiunea de cenzură.

"Interesul este cunoscut de toți: încercarea de a schimba Guvernul fără votul Parlamentului României", a adăugat Ștefănescu.

 Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că Victor Ponta se bucură în continuare de susţinerea partidelor din coaliţie şi, personal, nu crede că se impune demisia premierului.

Mai multe articole despre:
PSD Ponta decizii nu trebuie lideri PSD sa demisioneze