MENIU

Liderii maghiari cer din nou AUTONOMIA Ținutului Secuiesc. Anunțul va fi făcut la Târgu Mureș

Tensiuni uriașe la Târgu Mureș, unde ar urma ca liderii politici ai maghiarilor din Transilvania vor cere vineri independența Ținutului Secuiesc. Este vorba de o petiție pe care o vor face publică, cu ocazia Zilei Libertății Secuilor.

Oficialii vor cere Guvernului de la București să recunoască autonomia Ținutului Secuiesc. Aceștia au avut mai multe încercări de acest fel, chiar și în Parlamentul României.

 

Această comemorare va avea loc la monumentul Secuilor Martiri, unde sunt așteptați liderii politici separatiști din mai multe țări, dar și de la București. 

 

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a anunţat, joi, că va relua manifestările dedicate Zilei Libertăţii Secuilor, inclusiv Marşul Secuilor prin municipiul Târgu Mureş, prin care se solicită autonomia teritorială a ‘ţinutului secuiesc’, după doi ani de suspendare din cauza pandemiei.

Preşedintele CNS, Izsak Balazs, a precizat că manifestarea este programată vineri, 10 martie, la Monumentul Secuilor Martiri, unde va fi prezent, între alţii, liderul Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), Tokes Laszlo, precum şi delegaţi din Ungaria, Ţara Bascilor, Catalonia şi Silezia Superioară, transmite Agerpres.

 

 

Mai multe articole despre:
tinutul secuiesc maghiari targu mures scandal