MENIU

Dragnea confirmă: PSD face un miting uriaş, cu un milion de oameni, pentru familia tradițională

Este oficial. PSD va organiza, după 15 mai, un miting în București, pentru susținerea familei tradiționale. Anunțul a fost făcut de Liviu Dragnea care a punctat că va fi un miting ”foarte mare”. Totodată, după ședința PSD, Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui, a declarat că s-a discutat ca mintingul pentru Centenar și Referendumul pentru redefinirea familiei să aibă loc după 15 mai, în București. 

”Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a declarat Dragnea.

Dragnea: Va fi un miting foarte mare

Liderul PSD a spus că va fi ”un miting mare, foarte mare, la Bucureşti”.

Întrebat de ce a decis PSD să organizeze acum acest miting, Dragnea a răspuns: ”Pentru că suntem pe ultima sută de metri de a adopta în Senat modificările la Constituţie. De asta, pentru că acum este subiectul”.

În legătură cu promulgarea legii de către preşedinte, liderul PSD a declarat: ”Să vedem ce face preşedintele, dar dacă Senatul adoptă propunerile de modificare pentru Constituţie, cred că nu o să ne mai oprească nimeni să facem lucrul ăsta”.

În 10 aprilie, preşedintele PSD a prezentat priorităţile legislative ale social-democraţilor, care vizează modificarea Codurilor penale, elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale şi organizarea referendumului pentru definirea familiei. În privinţa Legii defăimării, Dragnea a spus că aceasta este în stadiu incipient şi că nu reprezintă o prioritate în acest moment, dar că nu renunţă la ea.

Mitingul, dezbătut în întâlnirea informală, înainte de CeXN

Despre miting s-a discutat încă de duminică seara. Unul dintre liderii PSD a confirmat pentru realitatea.net că duminică a avut loc o întâlnire a șefilor PSD, și s-a luat în discuție organizarea unui miting de 1 milion de oameni în luna mai:

”Da, despre asta s-a vorbit duminică. Și astăzi, în CexN se va lua în discuție organizarea unui miting de amploare, pentru Centenar și probabil Referendumul pentru Coaliția Familiei”, a spus liderul PSD.

Totodată, acesta a punctat că Viorica Dăncilă nu a fost prezentă, și nici măcar nu s-a discutat despre eventuala demisie a lui Dăncilă. Mai mult nici Liviu Dragnea nu a adus în discuție această posibilitate.

”Am citit și eu dimineață această ”știre” să îi spunem, și m-am distrat. Da, ieri a fost o întâlnire a liderilor PSD, dar vreau să vă spun că Viorica Dăncilă nici n-a fost prezentă. Și nu s-a discutat despre această demisie despre care se vorbește. Acum, vă dați seama, nu e Viorica Dăncilă omul care să deschidă acest conflict, mai ales cu Dragnea”, a mai spus acesta.