MENIU

Lider PNL, despre mărirea salariilor demnitarilor: Ca şi cum celui care plimbă vaca îi dai salariu

"Poziţionarea preşedintelui faţă de noul Cod Fiscal ne-a arătat că are propriul sistem de raportare, care nu este legat neapărat de PNL". Sunt cuvintele secretarului general al liberalilor, Marian Petrache, despre Klaus Iohannis. Petrache a mai spus că ce a făcut guvernul cu indemnizaţiile demnitarilor este ca şi cum, cităm, "celui care plimbă vaca îi dai salariu astfel încât vacii să nu-i mai dai de mâncare şi aştepţi să facă lapte."

Petrache a mai spus că ce a făcut guvernul cu indemnizaţiile demnitarilor este ca şi cum, cităm, "celui care plimbă vaca îi dai salariu astfel încât vacii să nu-i mai dai de mâncare şi aştepţi să facă lapte."

Secretarul general al PNL consideră codul fiscal "inoperabil", mai ales după apariţia noii legi a salarizării.

"Nu poţi, în acelaşi timp, să reduci nivelul taxelor şi să măreşti cheltuielile. (...) Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să rezolvăm problemele cu ANAF, (...)să ştim exact cât putem să încasăm şi cât încasăm de fapt, ca să vedem ce măsuri putem să luăm şi pe ce ne putem baza."

Fostul liberal, Călin Popescu Tăriceanu, este de altă părere.

"ALDE insistă ca noul Cod Fiscal să fie pus în aplicare netrunchiat. Pentru că acest Cod Fiscal face posibilă creşterea constantă a investiţiilor. Cu alte cuvinte, oferă sursa pe termen lung pentru creşterile de salarii, atât în zona privată, cât şi în sectorul bugetar. "

Preşedintele ţării a respins Codul fiscal votat inclusiv de liberali şi a anunţat că este de acord cu mărirea salariilor demnitarilor, pe care PNL o respinge. Deşi le-a încurcat planurile, liberalii evită să îl critice direct pe Klaus Iohannis.