MENIU

Lider PNL, atac la adresa serviciilor secrete pe tema Legii Big Brother: Pun presiune pe CCR

<p>Lider PNL, atac la adresa serviciilor secrete pe tema Legii Big Brother: Pun presiune pe CCR</p>

Deputatul PNL, Radu Zlati, a afirmat, joi, ca sefii Procuraturii Generale si SRI folosesc tragedia din Franta pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale, care are pe rol judecarea contestatiei pe care liberalii au depus-o, cu privire la Legea securitatii cibernetice, informează HotNews.ro.

"Este intristator insa faptul ca factori de raspundere din fruntea unor institutii de forta ale statului roman, ma refer la conducatorii Procuraturii Generale si ai SRI, au gasit de cuviinta de a folosi tragedia care indoliaza societatea franceza pentru a pune presiune asupra Curtii Constitutionale, care are pe rol judecarea contestatiei pe care PNL a depus-o cu privire la Legea Securitatii Cibernetice", a declarat Radu Zlati, într-un comunicat de presă.

În acest sens, liderul PNL a precizat ca CCR a respins deja ca fiind neconstitutionale prevederi ale Legii 82/2012 (Legea "Big Brother") si că spera ca CCR sa respinga Legea securitatii cibernetice ("Big Brother 2").

"In contextul in care Curtea se afla in pronuntare, nu pot accepta ca judecatorii CCR sa fie supusi unor presiuni de orice fel, din partea oricaror factori institutionali din Romania, astfel incat o lege care, prin formulari ambigue, afecteaza libertatile fundamentale ale omului si cetateanului, sa poata fi impusa romanilor. Nici macar atunci cand sunt folosite imprejurari tragice, care mai degraba ar fi predispus la reculegere si la o adanca meditatie asupra activitatii proprii", a adăugat deputatul liberal.

Mai mult, precizează Radu Zlati, înainte ca liderii institutiilor sa ceara inasprirea masurilor de urmarire a cetateanului, "sa prezinte societatii romanesti dovezi ca si-au facut curat în propria ograda".

 

Mai multe pe HotNews.ro.