MENIU

Lider liberal, declarație bombă: "PNL este asistatul social al PSD de ani de zile la Constanța"

Gheorghe Dragomir (cu spatele) și Radu Mazăre, fost primar al Constanței

Senatorul Chiţac, preşedintele interimar al organizaţiei municipale PNL şi echipa sa de vicepreşedinţi au denunțat, în cadrul unei conferinţe de presă desfășurate astăzi, 30 martie, jocurile de culise care se fac la nivel organizației județele, conduse de Gheorghe Dragomir, pentru a captura filiala de la municipiu.

"Contestăm data de 31 martie, nu vom fi prezenți acolo, că nu vrem să generăm aceste alegeri și pentru acest lucru extind contestarea alegerilor în Municipiul Constanța și la nivelul Comisiei de Organizare și desfășurare a alegerilor, care generează fraudulos acest proces. Dovedesc o imixtiune inadmisibilă în procesul de alegeri de la Municipiu și o uzurpare de calități de funcții", a declarat senatorul în cadrul conferinței. Extrem de iritat de aceste noi jocuri de culise, fostul rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" a răbuvnit în fața jurnaliștilor locali: "PNL este asistatul social al PSD de ani de zile la Constanța."

Chițac a anunțat că a contestat deja în instanţă alegerile și că pe data de 31 martie nu poate fi prezent la alegerile pentru desemnarea conducerii organizaţiei municipale a PNL Constanţa dintr-un motiv cât se poate de obiectiv. „Voi fi prezent la lucrările Adunării Parlamentare NATO, care va avea loc la Berlin”, explică acesta într-un comunicat de presă trimis presei locale pe 29 martie.

În acelaşi comunicat, Chiţac atrage atenția că i-au fost „preluate prerogativele” de către organizaţia judeţeană, care a publicat deja lista membrilor participanţi la alegeri. „Într-o grabă suspectă, Comisia de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor PNL Constanţa a dat publicităţii un convocator cu lista membrilor participanţi la alegeri, ce cuprinde 706 persoane”, arată senatorul.

Acesta acuză că 500 de oameni s-au înscris de curând în partid, au achitat şi cotizaţia, „la judeţ, în absenţa trezorierului de la municipiu”. În realitate, sunt oameni aduşi în partid tocmai pentru a deturna rezultatul alegerilor.

Senatorul a decis să se adreseze instanţei: „Am depus o cerere de suspendare a acestor alegeri."

Poziția sa este susținută și de Cristy Băisan, consilierul judeţean care şi-a anunţat candidatura pentru organizaţia judeţeană. "Prezenţa a circa 500 de oameni noi este suspectă. Se pune problema că aceştia nu au nici o legătură cu PNL”, a spus Băișan.

Alegerile din cadrul Partidului Național Liberal trebuie să fie încheiate până la Conferința Județeană de pe 27 aprilie cu cel puțin 10 zile înainte. Conform calendarului alegerilor de la Constanța, primele ședințe și prima tură pentru alegeri vor începe în săptămâna 20-27 martie, urmând ca pe 31 martie să aibă loc alegerile pentru conducerea din municipiul Constanța.

Mai multe articole despre:
PNL Constanţa vergil chitac