MENIU

Licitaţia Primăriei Capitalei, pentru 400 de autobuze, anulată, din cauza unui "viciu tehnic"

Primăria Capitalei a anunţat joi că va relua procedura de achiziţie a 400 de autobuze noi Euro 6, documentaţia rămânând aceeaşi, ca urmare a deciziei SEAP de a anula automat această licitaţie din cauza unei disfuncţionalităţi tehnice.

Noul calendar de achiziţie este: 21 septembrie 2017, ora 16,00 - termen limită pentru primirea ofertelor, 16 octombrie 2017, ora 18,00 - data limită de evaluare a ofertelor, precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) într-un comunicat remis AGERPRES. "Vom depune eforturi pentru ca această prelungire a termenelor care nu ne poate fi imputată să fie recuperată în cadrul procedurii de evaluare a ofertelor, astfel încât termenul de livrare a autobuzelor să nu fie afectat.

Acest demers este în interesul bucureştenilor, care în urma acestei achiziţii vor avea parte de o ameliorare semnificativă a condiţiilor de călătorie cu mijloacele de transport în comun", susţine primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în comunicatul PMB. "Ca urmare a deciziei Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) din data de 14 august 2017, ora 16,00 - termenul limită iniţial de depunere a ofertelor -, de a anula automat această licitaţie din cauza unei disfuncţionalităţi tehnice, cauzate de nepreluarea completă în sistem a informaţiei privind prelungirea perioadei de depunere până pe 16 august 2017, ora 16,00, din cauza zilelor libere de Sf. Maria (14 şi 15 august), Primăria Capitalei este nevoită să reia procedura de achiziţie", se arată în comunicat.

Aceeaşi sursă precizează că miercuri, 16 august, SEAP a înştiinţat PMB că licitaţia a fost anulată automat încă din data de 14 august 2017 "deoarece, în afară de publicarea pe site a anunţului de prelungire a termenului, era necesară şi o operaţiune manuală de modificare a datei limită de depunere din 14 august, ora 16,00, în 16 august, ora 16,00".

Sursa citată subliniază că această instrucţiune "nu se regăseşte clar explicată în Manualul de utilizare al platformei SEAP pentru autorităţile contractante, disponibil pe site-ul www.e-licitatie.ro.

Mai mult decât atât, nu constituie o etapă obligatorie în derularea operaţiunilor de publicare a anunţurilor, ca dovadă că atât SEAP, cât şi JOUE au publicat anunţul de prelungire a termenului". Conform PMB, "încă din data de 8 august 2017", Primăria Capitalei prin Direcţia Achiziţii a publicat în SEAP şi în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) un anunţ de tip erată prin care termenul de depunere a ofertelor era prelungit până în data de 16 august 2017, ora 16,00.

Mai multe articole despre:
0 PMB CAPIATALA